«Донбас» вперше в сезоні обіграв херсонський «Дніпро»

9 Січня 2019 08:26

У Херсоні матчем між місцевим «Дніпром» і «Донбасом» стартував 28 тур чемпіонату України з хокею – чемпіонату Української хокейної ліги – Парі-Матч. Нагадаємо, що раніше всі зустрічі між цими командами закінчувалися перемогою херсонського клубу.

Матч зі статусом «особливо важливий» почався відповідно напружено і важко для обох команд. Воно і зрозуміло, «Донбас» з 11-матчевою переможною серією прагнув продовжити її і в Херсоні, а «Дніпро» хотів цю серію перервати і записати на свій рахунок чергову перемогу над донеччанами.

До слова, в першому періоді попри велику кількість гольових і небезпечних моментів, глядачі закинутих шайб так і не побачили.

Ситуація змінилася на старті другої двадцятихвилинки, коли Олександр Костіков після хорошої передачі від Кирила Жовніра відправив шайбу точно в порожній кут воріт Олега Петрова і відкрив рахунок в принциповій зустрічі. Ця шайба так і залишилася єдиною в цьому поєдинку.

Третій період пройшов за сценарієм першого – вболівальники так і не побачили закинутих шайб, проте клуби створили масу моментів біля воріт противників. У цьому матчі варто відзначити гру обох голкіперів, які надійно обороняли свої ворота і раз по раз розбивали всі спроби відзначитися в своїх володіннях.

Результат 0:1, перша перемога донеччан над «Дніпром» в поточному розіграші УХЛ-Парі-Матч і «Донбас» продовжує свою переможну серію до 12 матчів.

Таким чином команда Сергія Вітера з 62 очками ділить друге місце з «Кременчуком» і скорочує відрив від «Дніпра» до 5 балів.

«Дніпро» – «Донбас» 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Шайби: 0:1 Костиков (Жовнір, Пуголовкін), 22:07;

Дніпро: Петров (Сурканов); Декало – Бєлоусов, Афанасьєв – Матусевич, Пугачов – Шулешов, Будько – Кругляков; Золотухін – Коляда (К) – Янішевський (А), Коваленко – Ромащенко – Бондаренко, Матвієнко – Сірченко – Макарицький, Тимченко – Целогородцев – Брага.

Донбас: Дьяченко (Костенко); Сильницький – Романенко, Гончаров – Ігнатенко, Григор’єв – Жовнір, Воронін – Александров; Лялька (А) – Мазур – Коренчук (А), Пуголовкін – Захаров (К) – Костіков, Разумов – Кузьмик – Моісіо, Мостовий – Свищев – Денискін.

Джерело: Сайт УХЛ