У Херсонській області через погіршення погоди хочуть відкрити цілодобовий штаб

4 Січня 2019 10:52
Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін пропонує шістьом облдержадміністраціям організувати цілодобову роботу штабів для реагування на негоду, яка очікується найближчими днями. Про це він сказав 3 січня під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) щодо ускладнення погодних умов, повідомляє Укрінформ.

“Своєчасна робота штабів має забезпечити жорсткий моніторинг оперативної обстановки. Це і своєчасне залучення снігозбиральної техніки, своєчасне перекриття дорожнього руху, міжобласна взаємодія. Тому для вживання та організації превентивних заходів щодо забезпечення готовності органів влади для оперативного реагування на можливі ускладнення ситуації пропоную Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській облдержадміністраціям разом з обласними службами ДСНС, Укравтодору, Нацполіції, Укртрансбезпеки перевести на цілодобовий режим роботу штабів усіх рівнів”, – сказав Чечоткін.

Він додав, що необхідно організувати міжобласну взаємодію щодо управління транспортними потоками, поінформувати водіїв та перевізників щодо очікуваного ускладнення погодних умов, завчасно виставляти на проблемних ділянках максимальну кількість наявної снігоочисної техніки та передбачати залучення техніки з інших регіонів.

Чечоткін зауважив, що необхідно організувати роботу з перевізниками щодо дотримання можливих тимчасових обмежень пасажирських перевезень, також мають працювати мобільні пункти обігріву для надання допомоги людям.

Голова ДСНС також закликав Національну поліцію забезпечити регулювання дорожнього руху для недопущення скупчення транспорту та забезпечення роботи підприємств для розчищення автошляхів.

За словами Чечоткіна, ДСНС має забезпечити готовність важкої інженерної техніки для надання допомоги дорожнім службам при розчищенні автодоріг і забезпечити готовність мобільних пунктів обігріву для надання допомоги учасникам дорожнього руху.

Як повідомлялось, в окремих регіонах України 3-5 січня синоптики попереджають про хуртовини, ожеледь та штормовий вітер. За даними Укргідрометцентру, внаслідок переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов: 3 січня на дорогах України, окрім півдня, ожеледиця, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с. Вдень 4 січня випаде значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ.

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.