Топ-5 продуктів, які допомагають знизити тиск

25 Березня 2019 09:19
gazeta.ua

gazeta.ua

Існує досить велика кількість продуктів, що дозволяють знизити кров’яний тиск, а правильне їх вживання допоможе тримати гіпертонію під контролем без будь-якого застосування медичних препаратів або з мінімальною їх кількістю.

1. Знежирений сир зміцнює серце, сприяє розширенню судин, є джерелом кальцію, магнію, калію. Щодня потрібно не менше 100 грам сиру, пише сайт “Інфокава

2. Вівсяна каша має бути в меню гіпертоніків щоранку. Дослідження показали, що овес — джерело поповнення організму селеном, у ньому багато клітковини.

3. Гіркий шоколад зміцнює серцевий м’яз, містить антиоксиданти і здатний знизити тиск на 5-10 мм. У великих кількостях є його не потрібно.

4. Мигдаль містить моножири і знижує рівень холестерину. В цьому горісі є калій, магній, вітамін Е — це все те, що необхідно для зниження тиску.

5. Зелений чай при регулярному вживанні розчиняє холестеринові пробки, містить багато антиоксидантів, перешкоджає процесу старіння організму. У Японії майже не хворіють гіпертонією і більше всіх в світі п’ють зелений чай.

Джерело: gazeta.ua