Курортна зона Арабатської Стрілки стала чистішою – Держпродспоживслужба

11 Грудня 2018 10:05
На Херсонщині курортна зона Арабатської Стрілки, що в Генічеському районі, очистилася від сміття завдяки новому порядку збору твердих побутових відходів в прилеглих селах.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

“Новий підхід до санітарного очищення на території Щасливцівської та Стрілківської сільських рад Генічеського району відпочивальники та мешканці сіл Генгірка, Щасливцеве, Приозерне та Стрілкове відчули вже влітку 2018 року. Зникли гори сміття на узбіччі вулиць і, відповідно, скарги мешканців та відпочивальників”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що досягнуто такого результату за допомогою того, що комунальними підприємствами “Комунсервіс” Щасливцівської сільської ради та “Шанс” Стрілківської сільської ради запроваджено поквартирний збір твердих побутових відходів в населених пунктах на території рад та придбані для кожного двору контейнери з кришками. Збір твердих побутових відходів проводиться за графіками та схемами, розробленими комунальними підприємствами. Крім цього, Щасливцівською сільською радою придбано для свого комунального підприємства два спеціалізовані сучасні сміттєвози для збору та вивезення твердих побутових відходів.

Разом з тим, як зазначають у відомстві з посиланням на інформацію Генічеської районної комісії з питань ТЕБ та НС при Генічеській райдержадміністрації, на території 12 сільських та селищних рад району (60% від їх загальної кількості в Генічеському районі) досі не вирішені питання організації місць видалення твердих побутових відходів та не організовано їхнє централізоване вивезення на полігон.

Зазначимо, що на приморській Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини Щасливцевська сільська рада вирішила отримати для своєї території офіційний статус курорту місцевого значення.

Джерело: Укрінформ