Херсонський муздрамтеатр може отримати статус національного

7 Грудня 2018 12:43
На Херсонщині хочуть, щоб Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша називався “Національним” і “Таврійським”.

Про це у середу повідомила прес-служба Херсонської обласної ради.

“Профільна комісія (Херсонської облради — ред.) підтримала присвоєння статусу “Національний” Херсонському академічному музично-драматичному театру ім. М. Куліша. З відповідним проханням до депутатського корпусу звернулись адміністрація, трудовий колектив ХОАМДТ ім. М. Куліша та Херсонське обласне відділення Національної спілки театральних діячів України.

Врахувавши значний внесок закладу в розбудову театрального мистецтва України та визнання театральної Херсонщини за кордоном, у першу чергу, завдяки проведенню Міжнародного театрального фестивалю “Мельпомена Таврії”, який у 2018 році відзначив 20-річчя, постійна комісія з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності підтримала питання щодо присвоєння театру статусу “Національного”, без передачі його до державної власності, та його подальшої діяльності під назвою “Херсонський Національний Таврійський театр ім. Куліша”, – йдеться у повідомленні.

Наразі дане питання профільна комісія винесла на чергову сесію Херсонської обласної ради, яка відбудеться 14 грудня 2018 року.

Джерело: Укрінформ