На Херсонщині створять агротуристичну карту

29 листопадаа 2018 15:00

На Херсонщині розвиватимуть крафтове виробництво, як об’єкти агротуризму та створять агротуристичну карту.

Мова про це йшла під час спільної наради Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту культури, туризму та курортів ОДА, в якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь, передає ПІК з посиланням на сайт департаменту АПР.

Обговорювались напрямки співпраці щодо розвитку агротуризму у Херсонській області. Директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода розповів про напрацювання робочої групи по аграрним проектам, а також зазначив про передумови для розвитку крафтового виробництва в Херсонській області.

Крафт – це ремесло, доведене до рівня мистецтва. Крафтова продукція – не масовий товар, а продукція, яку створює конкретний виробник, як правило – у конкретній місцевості. Тому виробництво крафтової сільгосппродукції: сирів, бринзи, вин, варення, пива, чаїв, солодощів та іншого – є дуже перспективним напрямком для нашої області, адже Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном.

Під час засідання були озвучені різні варіанти співпраці двох департаментів, зокрема обговорювалось створення агротуристичної карти області. На карту буде нанесено існуючі агропромислові об’єкти, які можуть зацікавити туристів, а також буде здійснюватись пошук агропідприємств вздовж туристичних маршрутів, які бажають створити об’єкт крафтового виробництва.

Нагадаємо, на колегії йшла мова про те, що особистим селянським господарствам, буде надано допомогу у придбанні необхідного обладнання для запуску крафтового виробництва принаймні по одному господарству в кожному районі.

Наразі робоча група Департаменту агропромислового розвитку опрацьовує кілька проектів, що можуть стати об’єктами для агротуризму, а також готова забезпечити консультаційний супровід агровиробників та представників місцевих громад, які мають цікаві ідеї по виробництву крафтової продукції і всіх, хто хоче реалізувати такі проекти на базі свого підприємства або ОТГ.