На Херсонщині створили першу в Україні Раду національної єдності

27 листопадаа 2018 12:45
На Херсонщині при обласній державній адміністрації створили першу серед регіонів України Раду національної єдності.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

“В Херсонській облдержадміністрації відбулось перше засідання Ради національної єдності. Така Рада була створена першою серед областей – відповідно до доручення Президента України Петра Порошенка, яке він озвучив на Раді регіонального розвитку 12 листопада. Рада національної єдності при ОДА стане своєрідним майданчиком для обговорення гуманітарних питань Херсонської області та України в цілому”, йдеться у повідомленні.

Як заявив, відкриваючи засідання, голова ОДА Андрій Гордєєв, “наша мета – консолідація українського суспільства, яка працюватиме задля зміцнення національної єдності та розвитку національної свідомості”.

До складу Ради національної єдності на Херсонщині увійшли представники облдержадміністрації, громадські діячі, депутати, керівники закладів культури області, представники бізнесу та інших структур.

На першому засіданні члени Ради обговорили питання державної політики щодо національної пам’яті, зміцнення української ідентичності, декомунізації, курсу на набуття членства України в Європейському Союзі та НАТО.

На засіданні було оприлюднено звернення до православних церков області та до архієпископа Кримського і Сімферопольського Климента із проханням взяти участь в Об’єднавчому соборі Української православної церкви, яке підписали всі члени Ради національної єдності при ОДА.