У матчі проти “Енергії” херсонський “Кристал” здобуває 9 перемогу на власному полі з 9 можливих!

12 листопадаа 2018 14:31

Традиційне дербі Херсонщини між Кристалом та Енергією стало заключним матчем для обох команд у 2018 році. Друга ліга йде на зимову перерву яка триватиме до кінця березня 2019 року.

Кристал підходив до цього матчу в якості одного з лідерів чемпіонату, якому, щоправда потрібно було реабілітуватися перед вболівальниками за неприємну поразку у минулому турі. Енергія йшла у нижній частині турнірної таблиці, тому матч у Херсоні був для новокаховчан останнім шансом у цьому році покращите своє становище.

У складах обох команд є кадрові втрати. Команда Олега Федорчука окрім цілої групи футболістів, що знаходяться у лазареті не змогла розраховувати ще й на дискваліфікованого через перебір жовтих карток Махнєва. У Кристала через травму був відсутній Ілля Шевцов, а от Сергій Цой, що через ту ж причину пропустив значну частину сезону вже з’явився у заявці на цю гру.

Матч розпочався у доволі високому темпі. Обидві команди хотіли відразу окреслити свою перевагу. Здалося, що Енергія навіть трохи краще та швидше проходить центральну частину поля. Втім перший небезпечний момент створив саме Кристал. Барладим отримав передачу від Ігнатьєва, увірвався до штрафного майданчика Енергії, але виконати вдалий простріл на Мартяна в Андрія не вийшло. Та все ж Кристал вийшов вперед наприкінці другої десятихвилинки. Успіх нашій команді приніс стандарт. Ігнатьєв виконав подачу з кутового, а Малиш ударом головою відправив м’яч у ворота 1:0.

Через приблизно п’ять хвилин Малиш мав ще одну нагоду відзначитися. Перехопивши “круглого” біля власних воріт Станіслав-Нурі протягнув його до середини поля та віддав Ігнатьєву, той у свою чергу відпасував на правий фланг Барладиму який виконав подачу до воротарського майданчика Енергії, де вже чатував наш 2 номер. На жаль удар прийшовся повз ворота. І все ж Малиш оформив дубль ще в першому таймі. Чергова подача з кутового від Барладима та влучний удар головою від Станіслава-Нурі — 2:0.

У другому таймі малюнок гри зберігся. Всі спроби Енергії відігратися зводилися до ударів з далекої дистанції, жоден з яких не був точним та небезпеки воротам Крюкова не ніс.

В середині другої половини зустрічі Кристал довів рахунок до розгромного. Лаптєв виконав навіс до штрафного майданчика гостей, Дедяєв головою дістав м’яча, а голкіпер Енергії Логовський необачно забрав м’яча до рук коли той знаходився за межами штрафної площі, а коли арбітр просигналізував, що потрібно виконати вільний удар ще й необачно відкинув “круглого” Барладиму. Андрій відразу ж виконав подачу до воротарського майданчика де вже чекав свого шансу Гливий. Іван спокійно вразив порожні ворота — 3:0.

Наприкінці матчу херсонці мали ще дві відмінні нагоди забити. Спершу Сарбєй в результаті неузгоджених дій воротаря та захисника Енергії пробивав по порожніх воротах, але Дедяєв встиг підстрахувати своїх партнерів. Міг відзначитися дублем і Гливий. З ударом головою від Івана на останніх секундах матчу впорався воротар.

Кристал впевнено перемагає та завершує цей рік перебуваючи на другому місці у турнірній таблиці. Відстань від лідера групи Кременя усього два очки, а Гірник з Кривого Рогу, що йде третім відстає від нашої команди на чотири залікові пункти.

Друге коло чемпіонату завершиться для Кристала у березні 2019 року у Запоріжжі матчем проти місцевого Металурга.

В найближчих планах МФК Кристал участь у традиційному передноворічному турнірі, що відбудеться у Миколаєві орієнтовно з 17 по 27 грудня.

МФК Кристал Херсон – Енергія Нова Каховка 3:0 (2:0)
Голи: Малиш, 19, 38, Гливий, 64

Кристал: Крюков, Малиш, Жовтюк, Карась, Лаптєв, Михайленко (Акімов, 86), Ігнатьєв (Гливий, 62), Кучер, Барладим (Сарбєй, 89), Мартян (Черкашенко, 80), Брижчук (Меженський, 72).

Запасні: Бурла, Остроконь, Цой

Енергія: Зелінський (Логовський, 46), Плутенко, Шевченко, Прокіпчук, Грабець (Бесараб, 52), Росляков, Дедяєв, Бондаренко, Вакулінський (Черняєв, 72), Кірєєв (Россохатий, 63), Зінатуллін.

Попередження: Кучер, 54, Жовтюк, 85, Бондаренко, 37, Шевченко, 53.

Огляд