На Херсонщині відкрили вже п’ятий навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників

1 листопадаа 2018 11:35

У Херсонській області вкотре відбулася знакова подія для професійно-технічної освіти регіону. 31 жовтня на базі Олешківського професійного ліцею було відкрито просторий, обладнаний за сучасними вимогами, навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Швачка. Кравець. Закрійник».

Новостворений центр навчатиме учнів за вище згаданими професіями, а також проводитиме стажування робітників підприємств швейного напряму, майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки навчальних закладів за галузевим спрямуванням з використанням інноваційних технологій. Заклад також надаватиме послуги з перепідготовки незайнятого населення, підвищення кваліфікації. З нагоди відкриття центру, вихованці навчального закладу підготували святковий концерт та демонстрацію колекції одягу власного виробництва.

Створення сприятливих умов для якісної підготовки робітничих кадрів у Херсонщині є пріоритетним для керівництва області, тому багато поважних гостей завітали на урочисте відкриття центру.

Директор Олешківського професійного ліцею Ольга Хайдарова зазначила, що створення такого центру дасть змогу підняти престиж професії «Швачка. Кравець. Закрійник» та готувати кваліфікованих робітників, які відповідатимуть вимогам роботодавців.

Для створення центру навчальному закладу виділено субвенцію на суму 446 тис. грн., яку було спрямовано на придбання обладнання, матеріалів та устаткування.