Унікальна циркова трупа з Херсону прославляє Україну у всьому світі

30 Жовтня 2018 11:16

ukrainer.net

Циркова студія Jin Roh уже 10 років створює в Україні унікальні шоу світового рівня та гастролює з ними по всьому світові. Колектив студії базується в Херсоні, проте вдома артисти бувають дуже рідко — настільки високим є попит на їхні шоу за кордоном. Про це розповідають в Ukraїner.

Керівник студії Роман Ващенко весь свій час присвячує студії та мріє більше виступати саме в Україні.

Історія Jin Roh почалася із фаєр-шоу (англ. fire show), до яких згодом додалися хореографічні елементи, циркові трюки та акробатика. Керівник студії Роман Ващенко із самого початку розумів, що Jin Roh буде нетиповним цирком, без тварин та клоунів. Жанрово Роман визначає творчість Jin Roh, як цирковий театр та вар’єте. Назва Jin Roh, за його словами, означає «суперсилу», адже циркові артисти завжди працюють понаднормово й щоразу ставлять собі вищу планку. Лого проекту, слов’янський коловорот, означає об’єднання декількох елементів у єдиний творчий потік.

21 жовтня 2018 року Jin Roh виповнилося 10 років. За цей час цирк об’їздив із гастролями понад 50 країн світу, відвідавши всі континенти, окрім материкової Африки. Виступи Jin Roh користуються попитом у Європі та Америці, де ринок циркових шоу більш розвинений. Із програмою «Революція» цирк об’їздив чимало арабських країн. Шоу, з якими гастролює Jin Roh — англомовні. Аби зберегти баланс між глобальною та національною культурою, колектив співпрацює із відомими українськими музикантами, наприклад, The Hardkiss, чию музику використовує у своїх шоу.