Херсонський “Кристал” перемагає найближчого переслідувача [Відео]

28 Жовтня 2018 12:03

Матч Кристал-Гірник безумовно був центральним у 15 турі Чемпіонату другої ліги. Наша команда перебувала на 2 сходинці турнірної таблиці, а криворіжці йшли третіми відстаючи на 2 залікові пункти.

Матч розпочався за невеликої переваги Кристала, і якщо володіння м’ячем у перші хвилини було приблизно рівним, то саме футболісти у зелено-синіх футболках були гострішими біля чужих воріт. Так вже на 5 хвилині Брижчук з кута карного майданчика гірників пробив у стійку воріт, а Віктор Мартян вдало зіграв на добиванні. На жаль у цьому епізоді арбітр зафіксував положення поза грою. Вже у другому матчі поспіль голи Мартяна не зараховуються через цю причину. Трохи згодом стався доволі спірний момент коли Владислава Ігнатьєва поштовхом в спину збили у штрафному майданчику гостей, свисток арбітра промовчав. Та все ж Кристал відкрив рахунок ще у першому таймі. Гливий отримавши передачу від Барладима переадресував її п’ятою на Брижчука який з вигідної позиції влучив у ближню “дев’ятку” воріт Кучера — 1:0.

Могли херсонці забивати вдруге, але Мартяну не вистачило зовсім трохи аби замкнути простріл від Брижчука з лівого флангу.

Мінімальна перевага після першого тайму обіцяла напружену другу половину зустрічі. Зазначимо також, що Гірник мав до цього матчу найбільшу кількість забитих голів серед усіх учасників другої ліги в обох групах, тому у захисті потрібно було зіграти дуже надійно.

З самого початку другого тайму гірники заволоділи територіальною перевагою, більше контролювали м’яч, але небезпечних моментів біля воріт Кристала не створювали. На 68 хвилині Сергій Шевцов вимушений був замінити Станіслава-Нурі Малиша, який отримав пошкодження на Віталія Михайленко. Навіть після цієї заміни захист Кристала діяв надійно, нейтралізовуючи всі атакувальні потуги гостей. Позиційна гра тривала майже всю другу половину зустрічі, а от кінцівка матчу видалася дуже цікавою. Спершу Бука небезпечно пробивав по воротах Крюкова метрів з 25 — поруч зі стійкою, а вже в наступній атаці Владислав Ігнатьєв забив шедевральний гол майже з центра поля чим зняв питання щодо переможця цього матчу. Микита Крюков ввів м’яча від власних воріт, Барладим та Меженський вступили у боротьбу в результаті чого “круглий” опинився в Ігнатьєва. Владислав наважився на удар з дуже далекої відстані, і хоч Кучер вийшов з воріт зовсім трохи, траєкторія польоту м’яча видалася для воротаря гірників недосяжною — 2:0. Гол Ігнатьєва став справжньою окрасою матчу та сміливо можна сказати всього туру.

Кристал перемагає у матчі “за шість очок” та відривається від Гірника на 5 пунктів. У свою чергу відставання від  лідера групи Кременя скоротилося до 1 очка.

Попереду у нашої команди два так звані “дербі Херсонщини”. Спершу матч у Горностаївці проти Миру який теж набрав гарну ходу та має безпрограшну серію у чотири матчі, а потім домашній матч проти новокаховської Енергії, яким Кристал завершить офіційні виступи у 2018 році.

Щиро сподіваємося на підтримку вболівальників у цих надзвичайно важливих та принципових протистояннях.

МФК Кристал Херсон — Гірник Кривий Ріг 2:0 (1:0)

Голи: Брижчук 38, Ігнатьєв, 86

Кристал: Крюков, Жовтюк, Малиш (Михайленко, 68), Карась, Лаптєв, Ігнатьєв, Кучер (Остроконь, 89), Барладим (Черкашенко, 86), Гливий (Меженський, 59), Мартян (Сарбєй, 90+1), Брижчук.

Запасні: Бурла, Акімов.

Гірник: Кучер, Заіменко, Соседко, Голуб, Сокол (Пограничний, 72), Григорик, Бука, Яровой, Шмат (Гвоздевич, 83), Сантрапинських, Сахнюк (Прялкін, 70).

Запасні: Черниш, Гамонов, Кобилинський, Олейник.

Попередження: Мартян, 21, Меженський, 66, Григорик, 29, Яровой, 77, Бука, 84.