У Херсоні проходитиме міський конкурс літературної майстерності імені Миколи Братана

19 Жовтня 2018 10:26

Управління культури Херсонської міської ради та Херсонська централізована бібліотечна система продовжує добру традицію проводити раз на два роки міський конкурс літературної майстерності імені Миколи Братана.

До участі в конкурсі запрошуються автори віком від 14 років, що проживають на території Херсона, які надіслали конкурсні роботи в установленому порядку.

Конкурс відбувається у номінаціях “Поезія” та “Проза”.

В обох номінаціях суддівство відбувається за трьома віковими категоріями: учнівська молодь (14-17 років); студентська молодь (18-23 роки); дорослі автори (від 23 років).

У номінації “Проза” художня проза, подана на конкурс, має бути не менше ніж 10 000 друкованих знаків з пробілами і не більше ніж 200 000 друкованих знаків з пробілами. У разі, якщо конкурсний твір перевищує норми, зазначені вище, автор надає для участі у конкурсі фрагмент (главу, частину, уривок).

У номінації “Поезія” на конкурс подається не менше ніж 5 віршованих творів. Загальний обсяг авторських поезій (чи обсяг поеми) не повинен перевищувати 50 000 друкованих знаків з пробілами. Твори, які подаються на конкурс, мають бути написані українською або російською мовами. Тематика творів не обмежена (але їхній вміст не повинен порушувати чинне законодавство України).

Конкурсні роботи приймаються з 1 листопада 2018 до 1 березня 2019 року (включно) бібліотекарем з питань координації Херсонської централізованої бібліотечної системи за електронною адресою: kherson.maskor@gmail.com.

Твори, подані на іншу електронну адресу, не будуть прийматися. Також електронний файл з твором можна подавати бібліотекареві з питань координації особисто за адресою м. Херсон, вул. Потьомкінська, 97 (Центральна бібліотека ім. Лесі Українки).

Часи прийому: щоденно з 10.00 до 12.00, з 14.00 до 16.00, крім суботи та неділі.

Електронний документ має бути підписаний прізвищем автора (псевдо) та жанром, наприклад: Іваненко. Проза. В електронному документі має міститься тільки текст (без ілюстрацій).

На початку тексту автор обов’язково зазначає: прізвище та ім’я, дату народження, номер телефону, адресу електронної пошти (e-mail), назву твору. Якщо автор бажає, щоб його твір, у разі перемоги, був надрукований під псевдо – це зазначається поряд зі справжнім іменем на початку документа. Твори приймаються лише в електронному форматі.

Роботи, автори яких не дотрималися наведених вище умов подання, прийматися не будуть.

Телефони для довідок: 49-04-00 (Херсонська ЦБС); 32-17-18 (управління культури ХМР). Е-mail: kherson.maskor@gmail.com

Визначення переможців здійснює журі у кожній з 2-х номінацій за трьома віковими категоріями. Оцінювання відбувається анонімно, члени журі не знають імен конкурсантів.

Переможцем конкурсу є особа (або кілька осіб), чий твір отримав максимальну кількість балів і визнаний найкращим у відповідній номінації.

Автори, які стали переможцями конкурсу в номінаціях “Проза” та “Поезія” нагороджуються дипломами управління культури Херсонської міської ради за зайняте 1, 2 і 3 місце, а також пам’ятними подарунками.

Незалежно від номінації журі має право присвоїти додаткові відзнаки. За підсумками проведення конкурсу видається збірка творів переможців ІV Міського конкурсу літературної творчості ім. Миколи Братана (протягом липня – серпня 2019 року).

Також, автор дає згоду на публікацію у будь-якому виданні, що запропонував оргкомітет конкурсу. Урочисте нагородження переможців відбудеться у вересні-жовтні 2019 року.