Херсонський “Кристал” у запеклому двобої перемагає “Таврію” [Відео]

14 Жовтня 2018 11:50

Матч Кристала та Таврії претендував ледь не на звання центрального у турі, навіть не зважаючи на те, що у 13 туру між собою мали зустрітися Кремінь та Металург, Гірник та Мир. Матч сміливо можна віднести до чергового дербі Херсонщини, адже Таврія базується у Бериславі.

Гра розпочалася доволі активно, без особливої розвідки характерної багатьом матчам другої ліги, вочевидь давався в знаки той фактор, що суперники знали один одного майже досконально. Трохи активнішою виглядала команда гостей, сімферопольські футболісти використовуючи довгі передачі намагалися якомога швидше доставити м’яча власним нападникам, яким було доволі важко протистояти насиченій обороні Кристала. У свою чергу Кристал проводив свої класичні стрімкі контратаки. В одній з таких атак Брижчук опинившись на вигідній позиції, але так і не завдав удару по воротах. Ближче до середини першого тайму гра вирівнялася та проходила переважно у центрі поля. Наша команда мала декілька хороших нагод, але Барладим та Ігнатьєв невдало пробили приблизно з однієї точки поблизу лінії штрафної площі суперника. А на 38 хвилині стався перший забитий м’яч. Барладим отримав передачу від Лаптєва, вдало розвернувся та обігравши захисника вразив дальній кут воріт Гуріна 1:0. Перший тайм завершився мінімальною перевагою Кристала.

Друга половина зустрічі почалася для херсонців вкрай невдало. Вже на 47 хвилині футболістам Таврії вдалося зрівняти рахунок. Позиційна атака гостей завершилася передачею на Масалова який хоч і знаходився по центру відносно воріт Крюкова, але на доволі значній відстані. Тим не менш удар у гравця сімферопольців вийшов більш ніж вдалим та точним — 1:1.

До честі наших футболістів відмітимо, що вони не знітилися пропустивши гол і менш ніж за п’ять хвилин знову вийшли вперед. Ігнатьєв виконав навіс на дальню стійку воріт Гуріна, де вже чатував Брижчук і хоч з першим ударом нашого 9-го номера воротар Таврії впорався то добивання від Антона було більш вдалим — 2:1.

У другому таймі також можна згадати момент у Шевцова, який з гострого кута не влучив у ворота, а у Таврії чудовий момент змарнував Клочко не зумівши впритул переграти Крюкова, хоча тут величезна заслуга саме кристалівського воротаря.

На 83 хвилині Таврія вдруге у цьому матчі відігралася й цього разу гол вийшов доволі видовищним. Навіс у штрафну Кристала завершився тим, що гостьова команда виграла підбирання, а Соколан на додачу вдало упіймав м’яча на ногу влучно пробивши у лівий від Крюкова кут — 2:2.

Останні хвилини видалися напрочуд напруженими, оскільки кожна команда хотіла вирвати перемогу. Зрештою це вдалося саме херсонцям. Затяжна атака, завершилася вкиданням з-за бокової лінії на Шевцова, проти якого суперник порушив правила у власному штрафному майданчику. Сам постраждалий холоднокровно реалізував пенальті розвівши м’яча та голкіпера по різних кутах — 3:2.

Кристал перемагає та продовжує свою переможну серію у матчах на власному полі яка вже нараховує сім матчів поспіль. У наступному турі (20 жовтня) наша команда вирушає до Одеси на гру проти ФК Реал Фарма.

МФК Кристал Херсон — Таврія Сімферополь 3:2 (1:0)
Голи: Барладим, 38, Брижчук, 51, Шевцов, 90+1 (п), Масалов, 47, Соколан, 83

Кристал: Крюков, Жовтюк (Горбовський, 73), Малиш, Лаптєв, Ігнатьєв (Остроконь, 90+4), Меженський, Кучер (Михайленко, 64), Шевцов, Брижчук (Сарбєй, 90+5), Барладим, Мартян
Запасні: Бурла, Акімов, Гливий.
Таврія: Гурін, Куксенко (Мізернюк, 90), Біжко, Клочко, Фетісов (Єлоєв, 46), Гриппа, Масалов, Тищенко (Соколан, 68), Жуков (Кушнір, 82), Воронченко, Жавко.
Запасні: Дмитроченко, Журавленко, Бондаренко.
Попередження: Ігнатьєв, 8, Михайленко, 67, Клочко, 11, Жуков, 60, Масалов, 66, Соколан, 90+4.
ВІДЕООГЛЯД
https://www.youtube.com/watch?v=R73EET2uTV0