Херсонський “Кристал” на виїзді впевнено переміг “Нікополь” [Відео матчу]

7 Жовтня 2018 15:07

Херсонський Кристал вирушав до Нікополя у піднесеному настрої, адже у минулому турі нашим футболістам вдалося переграти до цього непереможний Кремінь. Водночас відчувалося й деяке хвилювання за результат. Статистика виїзних матчів у кристалівців залишала бажати кращого, крім того й футболісти Нікополя хоч і перебувають на останній сходинці турнірної таблиці, але зуміли здолати в попередньому турі новокаховську Енергію на її полі.

Забігаючи наперед скажемо, що матч з першої до останньої хвилини проходив за істотної ігрової переваги футболістів Кристала. Нікополь тільки в перші десять хвилин намагався нав’язувати боротьбу та атакувати більш-менш значними силами.

Перевага Кристала втілилася у забитий гол у середині першого тайму. Успіх херсонцям приніс стандарт. Ілля Шевцов виконав подачу кутового на ближню стійку, де Андрій Барладим головою спрямував м’яча вздовж воріт, а на дальній стійці  вже чатував Малиш — 0:1. До речі Станіслав-Нурі забиває у другому матчі поспіль. Саме його гол став переможним у матчі минулого туру проти Кременя.

Майже відразу Малиш міг відзначитися вдруге, але його черговий удар головою пройшов поруч зі стійкою воріт Богдана Петриченко.

Другий гол у виконанні нашої команди видався напрочуд видовищним. Ілля Шевцов вже у фірмовому стилі протягнув м’яча через пів поля, зібрав на собі трьох захисників господарів та віддав передачу на правий фланг Чаусу. Максим виконав верхову подачу до штрафного майданчика господарів, де Антон Брижчук ударом в падінні через себе вразив ворота — 0:2.

У другому таймі картина гри не змінилася. Не зважаючи на перевагу у два м’ячі Кристал не зупинився та продовжував тиснути на ворота Нікополя. Третій гол довелося чекати двадцять хвилин, але й він видався дуже ефектним. Карась виконав довгу передачу з власної половини поля на Барладима, Андрія випередив захисник, першим на підбиранні був Шевцов. Ілля підхопив “круглого”, змістився у центр та обігравши захисника пробив у лівий верхній кут воріт 0:3.

Господарі пропустивши тричі, виглядали відверто деморалізовано, а вболівальники, що відвідали у цей день стадіон “Електрометалург”  додавали більше негативу своїй команді ніж підтримки, і тільки невеличка група місцевих з першої до останньої хвилини підтримувала футболістів у бордових футболках не дивлячись на рахунок.

Четвертий гол був забитий доволі курйозно. Кристалівці заробили право виконати штрафний удар. До м’яча підійшов Горбовський, але його постріл прийшовся у стінку, на підбиранні першим був Ігнатьєв. Удар у Владислава вийшов не сильним, але Петриченко не зумів  зафіксувати м’яч у руках — 0:4.
Фінальну крапку у матчі поставив Павло Сарбєй, що змінив на полі автора четвертого голу — Владислава Ігнатьєва. Ілля Шевцов отримавши передачу поблизу кутового прапорця обіграв захисника та пробив з гострого кута, воротар з труднощами відбив цей удар на того ж Шевцова, який у верховій боротьбі зумів перестрибнути Петриченка та скинути “круглого” у центр воротарської площі на Сарбєя. Павло виграв верхову боротьбу та відкрив свій бомбардирський рахунок у другій лізі — 0:5.

Впевнена перемога над Нікополем дозволила нашій команді вийти на “чисте” третє місце у турнірній таблиці. Попереду черговий важливий матч. У суботу (13 жовтня) Кристал на власному полі прийматиме сімферопольську Таврію. Початок матчу о 15:00.

Нікополь – МФК Кристал Херсон 0:5 (0:2)
Голи: Малиш Станіслав-Нурі 26’, Брижчук Антон 36’, Шевцов Ілля 66’, Ігнатьєв Владислав 74’, Сарбєй Павло 87’

Нікополь: Петриченко, Твердоух, Данильченко, Дмитрієв, Іванченко, Бужин, Катеруша, Ботвинко, Омельченко, Мандровський.

Запасні: Шулько, Бейєр, Таряник, Ширіпа.

Кристал: Крюков, Жовтюк, Малиш, Карась, Лаптєв (Меженський), Ігнатьєв (Сарбєй), Кучер (Михайленко), Шевцов, Чаус (Остроконь), Брижчук (Горбовський), Барладим.

Запасні: Бурла, Акімов, Мартян.

Відео “Нікополь”