Майже в половині дитячих таборів Херсонщини знайшли порушення

25 Вересня 2018 10:20
На Херсонщині майже 41% перевірок, проведених у межах кампанії “Літо-2018” в розташованих в області дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, виявили в цих закладах порушення вимог санітарного законодавства.

Про це повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

“Всього з початку підготовки та проведення оздоровчої кампанії (“Літо-2018″ – ред.), фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області взято участь у 1012 комплексних комісійних обстеженнях та перевірках у порядку здійснення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог санітарного законодавства та вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, у тому числі на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 17 липня 2018 року №29476/0/1-18. Під час обстежень (перевірок) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладів відпочинку денного перебування, порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів встановлено у 414 випадках”, – йдеться у повідомленні.

Серед основних видів порушень – незадовільне ведення документації щодо харчування, відсутність належного контролю за прийманням до дитячих закладів оздоровлення харчових продуктів та продовольчої сировини, порушення правил поточного прибирання, обробки посуду та поводження з відходами.

Як зазначили в обласній Держпродспоживслужбі, протягом оздоровчого сезону 2018 року на Херсонщині були відкриті та функціонували 444 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Із них 32 – позаміські, 3 – санаторного типу, 1 – дитячий центр, 408 – таборів з денним перебуванням.

Джерело: Укрінформ