Херсонщина покликала туристів до Дніпровських джунглів

24 Вересня 2018 11:30
Територією національного природного парку “Нижньодніпровський”, що в Херсонській області, фахівці проклали новий 9-кілометровий водний маршрут для туристів на байдарках і весельних човнах.

Про це повідомляє Департамент культури, курортів і туризму Херсонської обласної державної адміністрації.

“У межах регіональної акції “Херсонщина туристична – шлях до вражень!” до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні відбулася презентація водного екскурсійного маршруту на байдарках та весельних човнах “Дніпровська Гілея” по неперевершеним Дніпровським плавням – територією національного природного парку “Нижньодніпровський”, – йдеться в публікації.

Маршрут стартує з Бази зеленого туризму “Козак” (с. Одрадокам’янка, Бериславського р-ну, вул. Туристична) і простягається на 9 км. Тут можна взяти в оренду весловий човен, каное або байдарку. Гості Херсонщини сплавлятимуться за течією річки Козак до повороту на річку Хмільник з мальовничими краєвидами. Біля сухопутної переправи до річки Гнилуша є змога побувати на екскурсії плавневими берегами.

Здолати такий маршрут і помилуватися осінніми барвами на Дніпрі може кожен охочий, звернувшись до адміністрації парку.

Зазначається, що маршрут промарковано, на ньому на власні очі можна побачити поселення бобрів.

А для більш підготовлених шанувальників активного відпочинку фахівці національного парку розробили й більш тривалі маршрути.

Фото: nppn.org.ua

Джерело: Укрінформ