ТОП-5 корисних продуктів, які допоможуть схуднути

19 Вересня 2018 09:19

722520Питання ваги для багатьох стоїть не на останньому місці.

Окрім дієт чи тренувань, є також й інші фактори впливу на вагу, пише News.online. Наприклад, харчування: є доступні та поширені продукти, які чудово допомагають регулювати вагу та просто підтримувати організм в тонусі.

1. Капуста

722520_1514847

Всі види капусти дуже корисні і містять велику кількість вітамінів, мікроелементів, а також незамінних амінокислот. Тут джерело вітамінів А, С, Е, К, РР, U, вітамінів групи B; мікроелементів кальцію, фосфору, калію, магнію, заліза, міді, цинку, марганцю, фтору.

Крім того, клітковина капусти сприяє поліпшенню травлення і нормалізує процес всмоктування поживних речовин, очищаючи кишківник від шлаків.

А ще вона підвищує імунітет. Якщо вірити вченим, то кольорова капуста містить речовини, що запобігають утворенню ракових клітин або уповільнюють їх зростання.

Ну, і не забуваємо про морську капусту: вона нормалізує гормональний обмін організму, а це дуже важливо.

2. Грейпфрут

722520_1514850

Це один з найдоступніших і популярних продуктів для схуднення і спалювання жирів. Грейпфрут знижує рівень інсуліну, гормону, що знижує рівень глюкози в крові, а також “відповідає” за жирові запаси.

Саме інсулін сприяє збільшенню жирового прошарку і відкладання зайвих речовин на запас. Позбутися цих запасів допоможе грейпфрутовий сік або половинка грейпфрута після їжі. Вони розженуть обмін речовин і прискорять метаболізм жирів.

Схожими властивостями володіють всі цитрусові. Крім того, вони позбавляють від шлаків, очищають організм від токсинів і зміцнюють імунітет.

3. Ананас

722520_1514846

Не найдешевший, але найвідоміший “вбивця” жиру. Річ у тому, що в ананасі міститься особливий фермент, який допомагає розщеплювати білки. Тому ананас допомагає переварювати м’ясо, рибу, молочні продукти.

Він також містить велику кількість харчових волокон і органічних кислот, він багатий калієм, кальцієм, фосфором, залізом, йодом, а ще у фрукті містяться цінні вітаміни групи B і вітамін А.

Ананас стимулює травлення, розріджує кров і навіть може допомагати боротися з тромбами. Завдяки впливу ананаса на травлення, його часто рекомендують застосовувати в свіжому вигляді після ситного обіду.

Вживати ананас потрібно відразу ж після їжі. Не рекомендується їсти ананас людям, які мають хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, підвищену кислотність шлункового соку і тим більше виразку.

Не можна їсти його на голодний шлунок, а після того як з’їли фрукт, обов’язково прополоскати рот, бо ананасовий сік може пошкодити зуби.

4. Імбир

722520_1514848

Він підсилює кровообіг, особливо в районі шлунка, тим самим покращуючи травлення. Імбир допомагає перетравлювати важкі обіди. Після застілля, щоб легко встати з-за столу, рекомендується з’їсти тонку скибку імбиру з сіллю.

Відмінний початок дня для тих, хто сидить на дієті – імбирний чай. Треба нарубати шматочками імбир і залити їх окропом в горняті. Можна додати трохи лимонного соку і меду. Відмінно розбудить і налаштує на роботу.

Не рекомендується імбир при гастриті, кровотечі чи серцево-судинних захворюваннях, а також у другій половині вагітності.

5. Зелений чай

722520_1514849

Це чудовий напій для схуднення. Наповнюючи організм мікроелементами, він активно спалює жири, а також є сильним антиоксидантом тобто виводить вільні радикали, які можуть бути причиною утворення ракових пухлин.

Найкраще пити його між прийманням їжі або не менше ніж через 30 хвилин опісля завершення трапези.

Джерело: 24 канал