Херсонщина запрошує на “Кінокімерію”

18 Вересня 2018 14:18
На Херсонщині стартував XIІІ Міжнародний фестиваль аматорського кіно “Кінокімерія”.

Про це розповів голова правління Громадської організації “Фестиваль Кінокімерія”, директор комунального підприємства “Кіновідеопрокат” Херсонської обласної ради Євген Максимов.

“Учасники фестивалю три дні проведуть у творчому і дружньому колі, переглядаючи фільми, спілкуючись з професійними кінорежисерами та викладачами. Більше 160 фільмів, створених аматорами з України, Болгарії, Іспанії, Македонії, Ірану, Вірменії, Білорусії, Казахстану представлено на конкурс”, – йдеться у повідомленні.

Перегляд конкурсних робіт триватиме до 18 вересня. Нагородження переможців відбуватиметься 18 вересня у Скадовському районному Будинку культури.

На “Кінокімерію” прибули усі, кого очікували. З-поміж іноземних гостей – голова журі фестивалю Станімір Тріфонов із Болгарії та член журі, президент Міжнародного союзу непрофесійного і незалежного кіно (UNIKA) при ЮНЕСКО Дейв Ваттерсон із Великої Британії.

Після завершення XIІІ Міжнародного фестивалю аматорського кіно “Кінокімерія” найкращі фільми покажуть глядачам у Херсоні.

Джерело: Укрінформ