На Херсонщині три заклади профтехосвіти отримали сільгосптехніку – вперше за 30 років

4 Вересня 2018 11:03
На Херсонщині три заклади профтехосвіти області у понеділок на урочистому заході з нагоди Дня знань, що відбувся у Херсоні на площі Свободи, отримали нову сучасну сільськогосподарську техніку для навчального процесу – вперше за останні тридцять років.

usm-ua.com

Про це розповіли в прес-службі Херсонської облдержадміністрації.

“Сьогодні у Херсоні на урочистому заході, присвяченому Дню знань, три заклади профтехосвіти області отримали нову сучасну сільськогосподарську техніку, на якій відтепер на практичних заняттях навчатимуться їхні учні. Зокрема, Іванівський професійний аграрний ліцей отримав три трактори, культиватор суцільної обробки та причіпний розкидач. Чаплинський професійний аграрний ліцей отримав жниварку та зернозбиральний самохідний комбайн SKIF 280 Superior, а Великолепетиське професійно-технічне училище №22 отримало два трактори. Ці заклади отримали нову сільгосптехніку вперше за останні тридцять років”, – розповіли в прес-службі ОДА.

Виготовило сільгосптехніку ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Херсонський машинобудівний завод”. А придбали її за кошти державного бюджету, а саме – за залишки отриманої областю освітньої субвенції.

Як заявив під час вручення голова ОДА Андрій Гордєєв, навчальні заклади профтехосвіти області вже другий рік поспіль отримують для підготовки кваліфікованих робітників нову сільськогосподарську техніку. Він також повідомив, що до кінця 2018 року для профтехосвіти області, крім цієї техніки,  буде придбано техніки та обладнання ще на 8 млн грн.

Джерело: Укрінформ