Топ-4 ознаки того, що ви неправильно снідаєте

28 Серпня 2018 09:43

Ми підкажемо, чому ви можете неправильно снідати і цим нашкодити здоров’ю.

vvsyana-kasha-na-moloc_651

zdorovia.com.ua

Ознаки того, що ви неправильно снідаєте

Відсутність сніданку
Якщо ви не будете снідати, організм не отримає необхідних мікроелементів, вітамінів і глюкози, а значить ви будете почувати себе млявими протягом усього дня. Коли рівень глюкози підніметься вище норми, мозок почне посилати сигнали про те, що йому терміново потрібна їжа. В результаті, ви відчуваєте сильний голод і ризикуєте переїсти.

Пізній сніданок
Прокинулися ви, дайте прокинуться організму. Саме надходження їжі в шлунок змусить метаболізм заробити на повну. Кращий час для ранкового прийому їжі – 7-8 година ранку (саме в цей період організм переварить все з високою швидкістю). Варіант того, що ви приїдете на роботу і поснідаєте там, не підходить. На той час апетит може розігратися не на жарт, і навряд чи ваш перекус на роботі буде корисним. Якщо ви проспали і не встигаєте поснідати, випийте склянку теплої води з лимоном.

Швидкі вуглеводи
Кава натщесерце і булочка – найгірший варіант сніданку. Через нього рівень цукру в крові підніметься моментально, підшлункова залоза почне виробляти велику кількість інсуліну. Цукор перетворюється в жир і відкладається у вигляді зайвих сантиметрів на талії. Незабаром, людина знову відчує голод. Для того, щоб схуднути, снідати потрібно білковою їжею – сир, омлет. Білки і складні вуглеводи допомагають нам довше залишатися ситими.

Шкідлива їжа
Правда, що ви можете дозволити собі шкідливої смакоти на сніданок, але мова йде про 2 квадратики чорного шоколаду, а не про 2 порції жирного торта. Не варто навантажувати підшлункову залозу вже з самого ранку. Тістечка, солодкі грінки або грінки з ковбасою сильно б’ють по шлунку і підшлунковій залозі, ці страви багаті на холестерин і шкідливі жири. Сніданок у вигляді кави з сигаретою призведе до захворювань серця. Сніданок також не варто запивати великою кількістю рідини, так як це уповільнює процеси травлення.

Якими продуктами не можна снідати

Цитрусові – можуть спровокувати алергію і гастрит, також здатні дратувати стінки шлунка. Перед тим як випити сік, поснідайте вівсянкою.

Банани – від одного банана нічого не буде, але його надмірне вживання може вплинути на серцево-судинну систему, порушувати кальцієво-магнієвий баланс, через великий вміст магнію в продукті.

Сирі овочі – особливо помідори і огірки. Ці продукти містять кислоти, які можуть дратувати стінки шлунка. Помідори через пектин і дубильну кислоту, можуть провокувати появу шлункового каменю.

Йогурти – вранці організму не потрібні бактерії, які містяться в йогурті, тому користь від його вживання натщесерце дорівнює нулю. Краще з’їсти йогурт через півгодини після сніданку.

Холодні напої – стакан води з ранку пити потрібно, але тільки теплої. Холодні напої здатні загострити захворювання шлунка.

Солодощі – провокують сильний підйом інсуліну в крові, а значить, підвищують рівень глюкози і провокують апетит. До того ж, не містять корисних вітамінів.

Кава – провокує викид жовчі в кров, що може викликати болі, також здатна загострювати гастрит і подразнює слизову оболонку шлунка.

Жирне м’ясо – особливо червоне. З самого ранку організм не готовий впоратися з такою кількістю білка і жиру.

Ковбаса і сосиски – містять консерванти, барвники та інші шкідливі речовини. Від вживання цих продуктів варто відмовитися не тільки сніданок, але і повністю виключити з раціону.

Часник і приправи – також здатні подразнювати слизову шлунка, сюди ж входять всі гострі страви.