3 причини, чому не потрібно нехтувати здоровим сном

26 Серпня 2018 14:43

Дуже часто ми пишаємось собою через те, що працювали всю ніч. Це, звичайно, потрібно інколи робити, але варто також пам’ятати, що за нестачу сну не варто нагороджувати себе почесним знаком.

Коли ви наступного разу подумаєте про ніч без сну або із меншою його кількістю, аніж потрібно, згадайте цих три причини, чому сон корисний для вас, а його нестача завдає шкоди вашому успіху.

28

1. Сон об’єднує спогади

Ми всі проводимо більшу частину нашого дня, створюючи нові спогади. Це стосується спілкування з друзями, нових способів виконання нашої роботи, випадкові думки під час вигулювання собаки — день наповнений спогадами і знаннями.

Справа в тому, що після такого дня нам потрібен сон, під час якого розум об’єднує всі ці спогади для тривалого зберігання. Без нього ми просто не зможемо пам’ятати всі ті речі, які добре вивчили.

2. Нестача сну може призвести до хвороби Альцгеймера

Ще більш тривожним, аніж важке створення нових спогадів і загальмоване навчання, є те, що нестача сну може проявлятись у вигляді симптомів хвороби Альцгеймера. Навіть зміна режиму сну, пов’язана, наприклад, із перельотом, має такий же ефект.

Це означає не тільки те, що погіршується наше навчання, але коли ми спимо недостатню кількість годин, ми швидше забуваємо те, що уже дізнались.

Якщо ви помітили, що почали забувати імена, місця, події або навички, які ви раніше знали чи мали, перевірте свій графік сну. Таким чином, відсутність хорошого відпочинку сприяє тому, що ви забуваєте те, що знали.

3. Відсутність нормального сну дорівнює поганому харчуванню протягом 6 місяців

Нестача сну впливає не тільки на вашу пам’ять, але й ставить під загрозу ваше здоров’я.

Дослідження показало, що одна ніч без сну настільки ж шкідлива, як погане харчування протягом 6 місяців. Зокрема, ніч без сну послаблює вашу чутливість до інсуліну. Це порушення чутливості означає, що вашому тілу треба виробляти більше інсуліну для збереження необхідного рівня цукру в крові. Якщо він підвищується — це схильність до цукрового діабету 2-го типу та ожиріння.

Нестача сну може допомогти вам набрати вагу, так як відсутність чутливості до інсуліну часто пов’язана із підвищеним апетитом. А це, в свою чергу, веде до збільшення ваги. Гладкі люди беруть більше відгулів на роботі, а це впливаэ на їх успіх. І все через одну недоспану ніч.

Працювати цілодобово — це не те, чим треба пишатись. Це не є ознакою успіху чи самовідданості. Нестача сну завдає шкоди нашій здатності навчатись, здатності пам’ятати речі, про які ми уже знаємо, і може призвести до ожиріння, а це означає – менше часу для роботи та менше виконаної завдань.

Якщо ви хочете бути успішними, настав час визнати пріоритетність сну. Встановіть будильник та ідіть спати. У вас має бути повних 8 годин для сну.

Виконуючи це, ви підвищите вашу здатність до навчання і покращите своє здоров’я.

Джерело: mizky.com