У Херсоні проводять групи самодопомоги для ВІЛ позитивних жінок

16 Серпня 2018 11:26

Відтепер у Херсоні проводяться групи самодопомоги, де ВІЛ позитивні жінки можуть не лише дізнатися корисну і потрібну інформацію, обмінятися досвідом про життєві ситуації, що склалися, але й знайти нових друзів, а також приємно провести час за чашкою кави.

Про це повідомила регіональна координаторка організації “Позитивні жінки” Оксана Копач.

“Поширенню ВІЛ серед жінок також сприяє насильство.Жінки на відміну від чоловіків в меншій мірі готові захищати свої права через соціокультурні умовності, що склалися за багато років у нашому суспільстві” – розповіла Оксана.

2018-го року організація БО “Позитивні жінки” вийшла на національний рівень, об’єднавши в собі десять регіонів України. Проект розгорнув свою діяльність і в Херсоні.

До послуг  жінок консультації “Рівнаівній“, які проводяться за адресою : пров. Береговий 3, поліклініка ім. Тропиних, кабінет “Довіра”, а також супровід (у разі потреби) до медичних установ.

Дуже важливим є той чинник, що будь-яка жінка, права якої були порушені і яка зіткнулася з дискримінацією, розкриттям статусу, переслідуванням, (у зв’язку з діагнозом ВІЛ) звернувшись в організацію, отримає не лише психологічну підтримку, але і висококваліфікований юридичний безоплатний супровід.

Організація БО “Позитивні жінки” зареєстрована в 2013 році. Діяльність організації направленна на істотне поліпшення якості життя жінок що живуть з ВІЛ, на захист їх прав і свобод шляхом впливу на громадську думку, а також зміною політик, як на місцевому, так і на національному рівні.

На нашому офіційному сайті www.pw.org.ua організації є реєстраційна форма правопорушень, яку жінка може заповнити у будь-який час.

Звертатися до організації можна за телефонами (097)2958605, (095)1959327 або  написати на електронну пошту: kherson.p.w18@gmail.com

Конфіденційність і підтримку гарантують.