Міжнародна виставка “Білоруси з Україною в серці” в Херсоні

15 Серпня 2018 15:21

16 серпня 2018 року о 16:00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара відбудеться відкриття виставки «Білоруси з Україною в серці”.

“Білоруси з Україною в серці” – проект білоруських художників, що творили безпосередньо в зоні бойових дій в найгарячіші дні 2015 року в селі Піски та його околицях, перебуваючи там разом з тактичною групою “Беларусь”.

В картинах митців через пензлі та фарби передана сувора атмосфера війни, аскетичний побут, характери й емоції несхитних у волі до перемоги добровольців, що не змогла б передати жодна фото чи відео техніка.

Мета виставки полягає у піднятті проблематики добровольчого руху, що став на захист країни в самий важкий для неї час, тим самим утримавши державність і мир в більшості українських міст. Донесення до українців, що знаходяться далеко від лінії розмежування, думки про долі і мотивації іншоземців, що добровільно беруть участь в україно-московській війні.

Ця виставка,завдяки своїй актуальності та правдивості, успішно прокатилася багатьма містами України і тепер херсонці самі матимуть змогу скласти свої власні враження.

Запрошуємо!

Відкриття разом з запрошеними гостями відбудеться 16.08 в бібліотеці Гончара. Проходитиме щоденно по 31 серпня включно.

Інформація з часом відкриття виставки та запрошеними гостями доповнюватиметься.