Херсонці можуть взяти участь в найбільшому в Україні велопробігу на «тандемах»

9 Серпня 2018 08:20

5 серпня у Харкові стартував велопробіг для незрячих людей «Бачу! Можу! Допоможу!». Фінішують учасники 24 серпня в Херсоні.

Уся подорож відбуватиметься на велосипеді-тандемі для двох людей. Пілотами на передньому сидінні будуть люди без порушення зору. А на задньому сидінні розміщується другий, незрячий, велосипедист. Дорогою учасники не просто їхатімуть, а й вивчатимуть країну — на них чекає Диканька, сплав на Дніпрі, Хортиця, Асканія Нова й Азовське море. А в Дніпрі вони встановлять рекорд України як найбільший велопробіг на тандемах.

«Ідея проекту належить львів’янину Миколі Пеху, якого зараз з нами, на жаль, уже немає. Ми вирішили втілити його мрію і з 2014 року організовуємо щорічний пробіг. Наша мета — надати можливість незрячим людям подорожувати Україною, відкривати її для себе і руйнувати стереотипи про неможливість вести активний спосіб життя», — пояснює співорганізаторка Юлія Савчук, координаторка всеукраїнської кампанії Fight For Right.

Цьогоріч планується 50 учасників. Долучатися може кожен у будь-якому місті, через яке пролягає маршрут велопробігу. Багато учасників сядуть на тандеми повторно, вперше цього року чекають на велосипедистів з Польщі, що приєднаються до проекту в Полтаві, повідомляє сайт nakipelo.ua.

У Херсонській області до велопробігу в якості пілота приєднається глава ГО «Велохерсон» Ярослав Концевий, який вже надав організаторам два власних тандема. Також він пропонує жителям Херсонщини взяти участь у велоподорожі нашим краєм від Генічеська, через Асканію-Нова до Херсона. А вже в обласному центрі, 24 серпня, всі учасники велопробігу проїдуться містом разом з велопарадом «Велосипед моя Незалежність».

Джерело: Вгору