У Херсоні відкрили центр реєстрації актів цивільного стану “Open Space”

8 Серпня 2018 08:08
У Херсоні в понеділок урочисто відкрили 10-й в Україні центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) «Open Space».

Розташований він у приміщенні міського відділу ДРАЦС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у Херсоні відкривається «Open Space», де громадяни отримуватимуть усі найпопулярніші послуги, які надає наш ДРАЦС. Ми робимо ще один крок у переході від послуг до сервісу, ми хочемо, щоб тут люди отримували сервіс, не втрачали час, не стояли у чергах. Тому тут є всі сучасні гаджети у вигляді електронної черги, платіжних терміналів, все обладнання згідно з європейськими стандартами. У нас тут обслуговують люди, які розмовляють кількома мовами – для зручності у роботі з іноземцями», – сказав під час церемонії відкриття керівник Головного територіального управління юстиції Херсонської області Костянтин Хутковський.

Він також наголосив, що відкриття такого центру в Херсоні вкрай важливе з огляду на те, що Херсонська область обслуговує серед регіонів України найбільшу кількість громадян, які мешкають в тимчасово окупованому Криму.

«Лише з початку року послугами ДРАЦС нашої області скористалися більше 5,5 тисяч кримчан», – підкреслив Хутковський.

Як відзначив Хутковський у коментарі кореспонденту Укрінформу, на відкриття та облаштування херсонського центру «Open Space» не було передбачено цільового фінансування. Все було зроблено за рахунок тих коштів, які виділяє Міністерство юстиції для роботи Головного територіального управління юстиції в Херсонській області. Всі роботи з відкриття центру тривали близько двох місяців, сказав він.

Херсонський центр «Open Space» наразі надає 12 послуг.

Як повідомила журналістам після церемонії відкриття херсонського центру «Open Space» начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська, такі центри в Україні до кінця 2018 року будуть відкриті у 25 регіонах.