5 смачних сендвічів-гриль, які може приготувати кожен

31 Липня 2018 12:40

Звичні бутерброди, як і будь-які інші перекуси, швидко набридають. Щоб зробити їх смачнішими, не обовязково купувати якісь делікатеси. З тих продуктів, які є в кожного в холодильнику можна зробити неперевершені сендвічі. Просто підключивши фантазію. Gazeta.ua пропонує 5 варіантів смачних перекусів, які надовго проженуть голод без відчуття важкості. Важливо, що усі вони готуються з натуральних продуктів, тому не шкодять для здоров’я.

Сендвіч з запеченим томатом і базиліком

bsinthekitchen.com

bsinthekitchen.com

Інгредієнти:

4 склянки помідорів чері

¼ склянки майонезу

2 склянки тертого сиру моцарелла

8 листя базиліка

8 скибочок хліба

сіль

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 ° С.

Деко застеліть пергаментним папером і викладіть зверху помідори черрі. Запікайте протягом 15 хвилин, поки помідори починають лопатися.

Покладіть помідори в миску і ретельно розімніть. Процідіть масу. Сік залиште в невеликій мисці.

Змішайте 1 ст. л. соку з ¼ склянки майонезу.

Намастіть кожну скибочку хліба майонезом. Викладіть зверху масу з запеченого помідора.

Посипте тертою моцарелою і додайте листочки базиліку. Злегка посоліть і накрийте зверху іншим скибочкою хліба.

Розігрійте пательню на середньому вогні, злегка помастіть маслом. Обсмажуйте сендвічі з обох сторін по 3 хвилини з кожного. Подавайте відразу ж.

Сендвіч гриль з яблуком і брі

716341_2_w_590

Інгредієнти:

Оливкова олія – 1 ст. л.

Цибуля – четвертинка

Хліб – 4 скибочки

Вершкове масло – 6 ст. л.

Сир брі – 140 г

Яблуко зелене – 1 шт

Руккола – 1/2 склянки

Приготування:

Нагрійте оливкову олію в маленькій сковороді. Додайте кільця цибулі і тушкуйте, помішуючи, до карамелізації (близько 5 хвилин). Відставте в сторону.

Намастіть маслом кожну скибочку хліба – з обох сторін. Викладіть тонкі скибочки брі, яблук, рукколу і тушкований цибулю. Накрийте зверху другим скибочкою хліба.

Нагрійте велику сковороду на середньому вогні. Покладіть сендвічі, на розпечене дно.

Обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку або поки сир не розплавиться. Розріжте бутерброди навпіл, якщо це необхідно.

Яєчно-сирний сендвіч гриль

bsinthekitchen.com

bsinthekitchen.com

Інгредієнти:

3 яйця

4 ч. л молока

4 скибочки хліба для сендвічів

2 1/2 ст. л. вершкового масла

2 скибочки сиру чеддер

1/2 склянки свіжого шпинату

сіль і перець за смаком

Приготування:

Збийте яйця в мисці, додайте до них молоко. Збийте яєчно-молочною суміш до однорідної консистенції. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Покладіть на сковороду з товстим дном 1/2 ч. Ложки вершкового масла і розтопіть його на середньому вогні.

Вилийте суміш на сковороду і, не перемішуючи, дайте їй просмажитися протягом хвилини, щоб знизу утворилася щільна основа.

Акуратно переверніть яєчний млинець, щоб дати просмажитися другій стороні. Пропікаючи ще півхвилини і відставте в сторону.

Кожну скибочку хліба помастіть вершковим маслом і покладіть на деко. На дві скибочки зверху покладіть по 1/2 яєчного млинчика і по скибочці сиру.

Запікайте в духовці в режимі гриль протягом 5 хвилин. Скибочки хліба повинні стати золотистими або злегка коричневими. Вийміть хліб з духовки.

На скибочки з яйцем і сиром покладіть листочки молодого шпинату і накрийте зверху “порожніми” скибочками хліба. Подавайте відразу ж.

Сендвіч з чорницею

bsinthekitchen.com

bsinthekitchen.com

Інгредієнти:

1 стакан чорниці

2 ст. ложки бальзамічного оцту

3 ст. ложки коричневого цукру

4 скибочки пшеничного хліба

1 ст. свіжого шпинату

4 скибочки сиру (на вибір)

Мелений чорний перець за смаком

Приготування:

Нагрійте в каструлі чорницю, оцет і цукор на середньому вогні протягом 5 хвилин. Процідіть і відставте.

Покладіть одним шаром на хліб шматочок сиру і листя шпинату. Розподіліть по ним невелику кількість чорничною суміші. Покладіть зверху ще один шматочок сиру і посипте чорним перцем. Накрийте зверху другим шматком хліба.

Нагрійте сковороду на середньому вогні і обсмажте сендвіч з обох сторін протягом 2-3 хвилин кожну.

Сендвіч гриль з печеною картоплею і сиром

bsinthekitchen.com

bsinthekitchen.com

Інгредієнти:

Бекон – 2-3 тонких скибочки

Картопля 1 шт

Сметана – 2 ст. л сметани

Зелена цибуля – за смаком

Хліб – 2 скибочки

Оливкова олія

Сіль і перець за смаком

Приготування:

На сковороді розігрійте невелику кількість оливкової олії.

Поріжте картоплю тонкими скибочками (на кожен сендвіч знадобиться 4-5шматків). Обсмажте їх до золотистого кольору. Під час приготування приправте сіллю і перцем.

На іншій сковороді обсмажте бекон до бажаного стану.

Поки готуються картопля і бекон наріжте хліб і помастіть вершковим маслом.

Ті боку, що всередині сендвіча, помастіть сметаною. Також обмастіть нею з обох сторін і скибочки сиру.

Коли бекон і картопля будуть готові, викладіть їх на паперовий рушник.

Викладіть картоплю на хліб (на сторону, змащену сметаною) і помастіть сметаною. Зверху покладіть скибочки бекону.

Наріжте дрібно зелену цибулю і посипте ним картоплю з беконом. Накрийте другим шматком хліба.

Запечіть сендвіч на сковороді поки хліб не зарум’яниться.