«Агропорт Південь-2018» у Херсоні: наукові конференції і перетягування комбайна

26 Липня 2018 11:01

З 26 по 28 липня на території аеропорту «Херсон» пройде масштабний агропромисловий форум «Агропорт Південь-2018». Захід організовує Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Херсонською ОДА.

Серед ключових тем форуму — інвестиційний потенціал південної України, логістика сільгосппродукції (в тому числі — річкове перевезення), зрошення, овочівництво, садівництво, виноробство, тепличне господарство, виробництво органічної продукції, ланцюги доданої вартості тощо. Учасниками форуму стануть підприємці з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської та інших областей України.

Протягом трьох днів на території аеропорту «Херсон» працюватимуть чотири зали. В них проходитимуть різні тематичні заходи: семінари, тренінги, майстер-класи, наукові конференції та виставки. Учасники форуму дізнаються про інноваційні рішення в галузі АПК, адаптацію сільського господарства до змін клімату, особливості експорту на ринок ЄС та окремих країн, органічне виробництво, кредитування агровиробників. Окрема увага буде присвячена сучасному плодоовочівництву та горіхівництву: тенденції, аналітика ринку, нішеві культури, стандарти якості, експорт тощо.

В рамках розважальної програми форуму Херсонська ОДА анонсує майстер-клас із мистецтва художнього різання по овочах і фруктах (карвінг), виставку сучасної сільгосптехніки, «солом’яний квест», виставку виробів народних ремесел та перетягування комбайна українськими стронгменами.

ДОВІДКА «Дня»

«Агропорт» — це один із найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі. З 2018 року форум проходить у трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників. Місцем його проведення вже традиційно є термінали, виставкові площі і аеродромні перони аеропортів Львова, Херсона та Харкова.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон