Шість простих правил, щоб пережити спеку

23 Липня 2018 10:40

Як пережити спеку / stocksnap.io

Спекотна погода має і свої проблеми, зокрема, в місті, де брак свіжого повітря відчувається з більшою силою. Як пережити гарячі дні – читайте далі.

Уникайте перегрівання на сонці

На відпочинку під сонцем можна перебувати зранку до 11-ї години і після 16-ї. Засмагати треба поступово збільшуючи час перебування на пляжі, пише портал “Живи активно”.

Якщо ви таки отримали сонячні опіки, то у жодному разі не можна користуватися жирними кремами чи оліями – вони не дають шкірі дихати і навіть можуть погіршити ситуацію.

Для прогулянки обирайте натуральний світлий одяг, бажано одягати головний убір. Це допоможе уникнути сонячного чи теплового удару.

Дивіться, як правильно засмагати:

Багато пийте

Людина вагою 60 кг має впродовж доби випивати до 2,5 літрів рідини. Водночас соки і газована вода теж враховуються. Але соки краще пити розведеними.

Якщо у вас виникає відчуття спраги, це означає, що організм уже відчуває дефіцит рідини. Тож пити треба невеликими ковтками, але дуже часто.

Уникайте перепадів температури

Різниця між температурою повітря на вулиці та у приміщенні не повинна перевищувати 10° С.

Напої також не бажано вживати дуже холодними.

Не пийте алкоголь у спеку

Алкогольні напої стимулюють роботу серцево-судинної системи, а це негативно відбивається на концентрації уваги та загальному самопочутті.

Пиво та інші слабоалкогольні напої теж не рекомендовані у гарячі дні.

Джерело: 24 канал