Микола Томенко вважає, що Путін відкрито зізнався в анексії Криму Росією

20 Липня 2018 10:22

Микола Томенко, коментуючи зустріч у Гельсінкі президентів США та РФ, зауважив, що США вперше опинилися у ситуації, коли президент, який представляє Республіканську партію, ідеологічно та світоглядно не є її представником.

«Як тільки його залишають наодинці, так само він «пливе» і не є носієм американських цінностей. Саме тому в нього є проблема, оскільки за базовими позиціями він відійшов від генеральної лінії Республіканської партії і Конгресу США», – зазначив Микола Томенко та спрогнозував ситуації, коли заяви Трампа поза межами Штатів потім будуть спростовуватися у США.

Що ж до перемовин між Трампом і Путіним, Микола Томенко зауважив, що свого часу Гітлер і Сталін, коли вони ще дружили, світ ділили. «Я боюся, щоб Трамп не передав знову Україну в сферу відповідальності Путіна та Росії. Це найбільше зло, яке може бути», – застеріг екс-нардеп. Водночас Микола Томенко зауважив, що є і позитивні наслідки зустрічі Путіна й Трампа.

«Путін допустив дуже серйозну помилку… Путін на відео чітко говорить чистою російською мовою, що «ми провели референдум у Криму відповідно до ООН» тощо. По-перше, у жодній відповідності ви не провели, бо навіть кримський парламент порушив всі статті Конституції України, бо кримський парламент може проводити лише місцеві референдуми, а згідно з нашою Конституцією, зміну території можна голосувати лише на всеукраїнському референдумі. Тобто те, що провів кримський парламент під дулами автоматів, уже є незаконним. Але те, що Росія провела – це він визнав, що це міжнародний злочин Росії», – наголосив Микола Томенко.

Гість програми вважає, що цю тему слід «розкручувати», адже нині питання Криму відійшло на другий план, і міжнародні партнери мало про це говорять.

Джерело: ZIK