Херсонський “Кристал” перемагає “Нікополь” у контрольному матчі

13 Липня 2018 14:52

11 липня МФК Кристал Херсон провів останній контрольний матч перед офіційним стартом нового сезону. На своєму полі команда Олександра Овчиннікова здолала ФК Нікополь з рахунком 2:1.

Початок матчу був за гостями. Уже на перших хвилинах нікопольці заробили кутовий. Після подачі зі стандарту у штрафному майданчику Кристала найкраще розібрався Твердоух – 0:1.

Господарі поля спробували вирівняти гру. Ефективні комбінації вдавалися нечасто. На діях футболістів сильно позначилася спека, яка не спадала аж до кінця поєдинку. Однак поступово Кристал перехопив ініціативу. Херсонці провели кілька флангових атак, виконали кілька кутових, але все це без реальної загрози воротам Нікополя.

Ближче до середини тайму непоганий момент мав Барладим. Однак Андрій не зумів ефективно зіграти біля кута воротарського майданчика суперника. Нікополь відповів несподіваним ударом метрів з 20, після якого м’яч влучив у поперечину. За кілька хвилин Кристал провів класну атаку, яку прострілом з правого флангу підтримав Барладим, але Гливий не зміг пробити з вигідної позиції.

Під кінець тайму херсонці зрівняли рахунок. Чергова комбінація між Гливим і Барладимом завершилася виходом Андрія віч на віч із воротарем суперника, в якому нападник Кристала ефектним ударом відправив м’яча у верхній кут воріт – 1:1.

На старті другого тайму Кристал міг повести в рахунку. Малиш віддав діагональ на Гливого, який зблизився з воротарем Нікополя, але в останній момент захисник гостей видряпав м’яча з-під ніг нападника.

Хвилин 20 херсонці провели на половині поля гостей. Особливо гострих атак Кристал не створив, але контролював хід матчу. Нікополь провів кілька контратак, які не створили проблем для оборони Кристала.

Втома після насичених зборів і висока температура повітря тиснули на гравців. Кожен чекав на помилку суперника. Так тривало до 85 хвилини, доки Кристал не забив другий гол. Михайло Лаптєв наважився на дальній постріл. Воротар Нікополя зреагував, але від його рук м’яч влетів під стійку – 2:1.

Кристал зіграв заключний контрольний поєдинок літнього міжсезоння. Наступний матч – 18 липня. Цього дня Кристал зіграє на виїзді з новокаховською Енергією в рамках першого попереднього етапу розіграшу Кубка України.

МФК Кристал – ФК Нікополь – 2:1 (1:1)

Голи: Барладим (45), Лаптєв (85) – Твердоух (4)

Кристал: Крюков, Чаус (Михайленко), Карась (Остроконь), Лаптєв, Малиш, Цой (Меженський), Брижчук (Черкашенко), Барладим, Гливий (Тимошевський), Ігнатьєв.

Нікополь: Петриченко, Твердоух, Дмитрієв, Таранник (Горінов), Донець, Адаменко, Бурковський, Шмигельський (Беєр), Авдієнко (Воронін), Тимошенко, Ботвінко.