Херсонці зможуть лікуватися у приватних закладах за державний кошт

10 Липня 2018 14:40

На офіційному сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ) була розміщена інформація про укладання договорів з приватними закладами, які будуть надавати первинну медичну допомогу пацієнтам за державні кошти. Тепер до 149 закладів комунальної форми власності приєдналось 12 закладів приватної форми власності та лікарів-ФОПів. Важливо, що договори для приватних та комунальних закладів однакові, тому пацієнти, які підписали декларації з лікарями приватних закладів, будуть отримувати повний перелік послуг, що зазначений у порядку надання первинної медичної допомоги (https://bit.ly/2KxPvUT).

На разі перелік приватних закладів наступний: ПАТ «Завод Південкабель» (Харків), ПАТ «Перша приватна клініка» (Житомир), ТОВ «Медико-санітарна частина «Медичний Центр «Богдан»» (Нова Каховка), ТОВ «Ілайа Фемелі» (Київ), ТОВ Науково-виробниче підприємство «Медицинські системи і технології» (Дніпро), ТОВ «Мій лікар» (Кролевець),ФОП Маланчик Ігор Анатолійович (Мирноград), ФОП Пивовар Ярослав Віталійович (Київ), ФОП Рондяк Олександра Зіновіївна, (Львівська область, село Слобідка), ФОП Сергєєв Сергій Олександрович (м. Світловодськ), ФОП Дяченко Роман Ігорович (Христинівка), ТОВ «Бершадська центральна аптека» (Бершадь).

Експерт з освітньої реформи проекту “Медіашкола з Децентралізації. Курс-ІІ”, який реалізує Центр “Ейдос” за підтримки програми U-Lead Євгеній Гончар розповідає, що у подальшому можна очікувати значного збільшення кількості приватних закладів, що підпишуть договори з НСЗУ.

“На сьогодні залишається декілька невирішених проблем, які дискримінують приватні заклади, одна з них це забезпечення вакцинами придбаними за бюджетний кошт, на сьогодні спільна група НСЗУ та МОЗ працює над її вирішенням. Також до кінця року має бути запроваджений електронний лікарняний, що зніме питання дефіциту лікарняних бланків для приватних закладів”, – додав Євген Гончар.