13 гравців підписали контракти з херсонським Кристалом

9 Липня 2018 14:52

На Конференції ПФЛ, що відбулася у Києві 27 червня МФК Кристал було прийнято до членів Професіональної футбольної ліги України.

Вступ до когорти професіональних клубів означає і зміну статусу футболістів. Так на сьогодні професіональні контракти з МФК Кристал Херсон підписали тринадцять футболістів. Серед добре знайомих прізвищ (Сергій Цой, Андрій Барладим, Іван Гливий, Антон Брижчук, Данило Черкашенко, Микита Крюков, Микита Карась, Віталій Михайленко, Станіслав-Нурі Малиш, Олександр Михайлов, Михайло Лаптєв) є двоє новачків.  Першими у літнє міжсезоння долучилися до нашої команди захисник Микола Жовтюк та півзахисник Владислав Ігнатьєв.

20-річний півзахисник Владислав Ігнатьєв є уродженцем Херсона та вихованцем трьох дитячо-юнацьких шкіл: херсонського Кристала, запорізького Металурга та донецького Шахтаря. Встиг пограти за команду U-19 ФК Металург Запоріжжя  та зіграти у матчі прем’єр-ліги проти київського Динамо за першу команду запоріжців. Потім були збори з київським Динамо U-21, аматорський ФК Луцьк та виступи за «молодіжку» одеського Чорноморця.

Попереднім клубом Владислава був запорізький МФК Металург, що виступав разом з Кристалом в одній групі аматорського Чемпіонату України.

26-річний захисник Микола Жовтюк, має досвід виступів у всіх професіональних лігах вітчизняного футболу. У прем’єр-лізі за львівські Карпати, де навіть відзначився забитим м’ячем у ворота донецького Шахтаря. У першій лізі за чернівецьку Буковину. У другій лізі за рівненський Верес, ФК Тернопіль та житомирське Полісся. Саме з  житомирського клубу Микола перебрався у Кристал.