На Херсонщині все більше горіхових промислових садів

24 Червня 2018 11:21

Наразі площа насаджень горіху в Херсонській області складає 617 га, переважно він росте в господарствах населення. Про це написав у facebook директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода, передає ПІК.

Є стійка тенденція збільшення горіхових промислових садів

«Наразі площа насаджень горіху в Херсонській області складає 617 га, переважна більшість площ горіху – в господарствах населення, доля сільгосппідприємств поки що лише 132 га. Але є стійка тенденція щодо збільшення горіхових промислових садів. Упевнений, що у горіхівницького напряму є великі перспективи для розвитку на Херсонщині», – йдеться у повідомленні.

Він вважає, що ця культура для Херсонщини дуже перспективна.

На Херсонщині можна вирощувати закордонні сорти горіху

«Днями спілкувався із президентом Української горіхової асоціації, який розповів, що в Україні частка коштів від продажу горіхів становить 52% від продажу всієї плодово-ягідної продукції. Надходження валютних коштів від продажу горіхів в 2017 році склало 100 (!) млн долл. США. В Україні, і особливо на Херсонщині, інтерес до горіху зростає – вже чимало наших садоводів висадили і продовжують висаджувати горіхові сади. Наш південний клімат чудово підходить для вирощування деяких закордонних сортів горіху, крім того саджанці горіху підпадають під програму державної компенсації посадкового матеріалу», – відзначив Паливода.

На виставці «АГРОПОРТ Південь Херсон» говоритимуть про рентабельні горіхові сади

Саме тому в рамках роботи виставки «АГРОПОРТ Південь Херсон» 27 липня в Херсоні буде проведена конференція «Найсучасніші агротехнології в створенні та обслуговуванні рентабельних горіхових садів» де буде представлено агротехнологій вирощування волоського горіху, огляд посадкового матеріалу та практичні поради – як створити горіховий бізнес.