Сергій Шевцов: Про останні події з життя МФК Кристал Херсон

16 Червня 2018 13:44

Сергій Шевцов

Останні кілька місяців для херсонського Кристала видалися насиченими на важливі події.

Про все, що відбулося у клубі у зимово-весняний період ми поспілкувалися з Директором МФК Кристал Херсон – Сергієм Шевцовим.

– Сергію Анатолійовичу, почнемо з головного. На минулому тижні в інтернеті з’явилася новина, що декілька аматорських клубів, у тому числі і Кристал, отримали атестат на право участі у Другій лізі ПФЛ на наступний сезон. Чи справді наш клуб отримав довгоочікуваний атестат?

Це правда. Дана інформація вже підтверджена офіційними ресурсами ПФЛ. Отримання даного документу свідчить, що наш клуб успішно пройшов таку складну та багатовекторну процедуру як атестація і відповідає вимогам професіонального. Втім повноправним учасником Другої ліги ми станемо після Конференції ПФЛ, що відбудеться 27 червня.

– Неприємне питання. ФФУ разом з Національною поліцією опублікувало заяву, що 35 українських футбольних клубів підозрюються в організації матчів із заздалегідь фіксованим результатом. Серед цих клубів й херсонський «Кристал». Прокоментуйте цю ситуацію.

 – Така заява дійсно була. Мова в ній іде про футбольний клуб «Кристал», що виступав у Другій лізі Чемпіонату України та знявся зі змагань на початку 2017 року. У томі клубі я працював головним тренером у період з квітня 2013 року по жовтень 2016 року. Запевняю, що ні я, ні Сергій Хаборський, який був директором того клубу, ні Юрій Кліментенко, який очолював управління молоді та спорту та опікувався клубом не причетні до договірних матчів. В новий проект Муніципального футбольного клубу «Кристал Херсон» ми запросили кількох гравців, які виступали у попередньому клубі. Я цілком упевнений у їх професіоналізмі.

З яких причин до згаданого списку потрапив «старий» «Кристал» – мені не відомо, оскільки все це так і залишилося новиною у пресі.

– Приємна подія сталася на початку травня. На дорогах Херсона з’явився перший «кристалівський тролейбус». Завдяки кому або чому вдалося  реалізувати такий незвичний проект?

– Дійсно знакова для нас подія. Реалізувати її вдалося завдяки  міському голові Володимиру Миколаєнку та його заступнику Ігорю Козакову. Також вдячні керівнику МКП «Херсонелектротранс» – Єгору Устинову, який доклав багато зусиль для втілення цього задуму на практиці. Дуже допоміг у реалізації історичної частини проекту ветеран нашого клубу Валерій Слатенко. Сподіваюся, що цей тролейбус допоможе нам залучати якомога більше вболівальників на стадіон, стане своєрідним нагадуванням для херсонців про матчі рідного клубу. Може згодом на вулицях міста з’являться тролейбуси на волейбольну, баскетбольну або будь-яку іншу соціальну тематику.

– Від адміністративної частини перейдемо до спортивної. Завершився груповий етап Чемпіонату України серед аматорських команд. Як ви оцінюєте виступи наших хлопців і підсумкове місце у групі?

 – Друге місце у групі вважаю задовільним. Саме 3 група Чемпіонату виявилася найбільш цікавою та рівною. Майже половина її учасників декларують наміри поповнити когорту професіональних клубів якщо не в цьому році, то в наступному. Шкода, що на початку Чемпіонату необов’язково втратили декілька очок, яких на фініші не вистачило для боротьби за перше місце.

– З ким команда зіграє у плей-офф Чемпіонату ААФУ? Що можете сказати про суперника?

– Згідно з регламентом змагань, у суперники нам дістався переможець 2 групи – «Вікторія» з Сумської області. Ця команда не програла на груповій стадії ще жодного матчу та вийшла до фіналу аматорського Кубка України, що говорить саме за себе. Суперник серйозний, крім того ¼ складається з одного матчу який ми проведемо на Сумщині. Через вилучення у матчі з запорізьким «Металургом» не допоможе нам капітан команди Сергій Цой. У Микити Карася перебір жовтих карток. Незважаючи на все це, будемо грати лише на перемогу. Дуже цікаво буде побачити як тренер та команда вирішить надскладне питання виходу до наступного етапу змагань.

– Чи відбудуться кадрові зміни у Кристалі перед стартом другої ліги?

 – Звісно кадрові зміни у складі команди будуть, але про них ще зарано говорити оскільки Чемпіонат (ААФУ) триває. У нас є чітке розуміння, що для вдалого виступі у Другій лізі потрібно підсилюватися. Шукаємо гравців на проблемні позиції.

– Що можете сказати про рівень теперішньої  Другої ліги, як спортивний так і фінансовий?

 – Вважаю, що рівень Другої ліги у наступному сезоні буде вищим за той, що був у сезоні 2017-2018р. Більшість команд, які фінішували у нижній частині турнірної таблиці не отримали атестат для участі у змаганнях під егідою ПФЛ. Відповідно залишилися тільки стабільні та сильні колективи. Крім того поповнять турнір міцні команди з Кривого Рогу, Запоріжжя та Закарпаття. Конкуренція та турнірна боротьба обіцяє бути насиченою та цікавою.

– Які завдання ставляться перед командою на «дебютний» сезон у професіональних змаганнях?

– Першочерговими завданнями для нашого клубу є якомога більша кількість вболівальників на трибунах стадіону, що без хорошої гри не можливо буде реалізувати.  Звісно, хочемо бути у верхній частині турнірної таблиці та радувати херсонців хорошими результатами. Конкретніші завдання можна буде ставити за результатами проведення кадрових змін, тренувальних зборів, контрольних матчів та удосконалення адміністративної роботи клубу.