#ПодаруйАндріюМрію: У Херсонському художньому музеї проведуть благодійний аукціон

14 Червня 2018 10:22

У четвер, 14 червня, у Херсонському обласному художньому музеї ім. О. Шовкуненка відбудеться благодійний аукціон, покликаний допомогти художникові з інвалідністю Андрію Лещинському.

«Ідея виставки належить директору нашого музею Аліні Доценко, яка зацікавилася творчістю Андрія. Спеціально до виставки художник підготував 36 робіт. Вони — різної тематики. Написані акриловою фарбою на ДВП. Стартова ціна лота — 300 грн. Під час аукціону плануємо реалізувати близько половини картин, а решту теж можна буде придбати окремо. Головна мета аукціону — підтримати талановитого юнака і реалізувати його мрію про графічний планшет для створення картин», — розповідає керівник інформаційного відділу музею Ольга ГОРЕЛЬЦЕВА.

Аукціон робіт Андрія Лещинського — це також привід зустрітися з художником, поспілкуватися. Під час заходу Андрій проведе майстер-клас із написання картин і розповість свою історію про те, як він прийшов до живопису, які життєві труднощі він здолав і продовжує долати.

Андрій Лещинський проживає в геріатричному пансіонаті у місті Каховка. Андрій має атрофовані кінцівки. Також він активно бере участь у різних спортивних змаганнях. Рік тому відомі художники пожертвували свої роботи на його користь, щоб придбати творче приладдя для хлопця. За рік Андрій навчався ремеслу і наполегливо малював, щоб виправдати довіру всіх, хто його підтримував і продовжує це робити.

Ми не агітуємо допомагати Андрію, ми пропонуємо дати йому вудку і навчити рибалити, кажуть у художньому музеї. За рік Андрій завдяки продажу власних картин зміг самостійно придбати собі комп’ютер, а тепер прагне надати своїй творчості новий напрям у медіапросторі.

Придбання нового обладнання дасть можливість Андрію зробити важливий крок у кар’єрному розвитку, стати фінансово незалежним художником. «Для хлопця також дуже важливе спілкування, якого в стінах пансіонату катастрофічно не вистачає. Тож увага та моральна підтримка важать дуже багато», — каже Ольга Горельцева.

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото з сайта http://artmuseum.ks.ua