У Генічеському районі сільська громада преміює учнів за відмінне навчання

12 Червня 2018 11:44

На Херсонщині у Генічеському районі прикордонна з Кримом Чонгарська сільська рада грошовими преміями заохочує дітей бути кращими у навчанні та в культурному і спортивному житті місцевої громади.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла секретар Чонгарської сільської ради та виконкому Лілія Бессонова.

“11 травня 2018 року на 41-й сесії Чонгарської сільської ради було прийнято сільську цільову програму “Заохочення обдарованих дітей та молоді сіл Чонгарської сільської ради” на 2018-2020 роки. Програмою передбачено, зокрема, преміювання за досягнуті успіхи в навчанні учнів двох наших шкіл – Чонгарської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Миколаївської ЗОШ І ступеня. І цього року на святі останнього дзвоника такі премії були вручені 21 дитині – в номінації “За відмінне навчання” і 2 дітям – в номінації “Ерудит року”, – розповіла Бессонова.

Згідно даної програми, предбачені заохочувальні премії у чотирьох номінаціях: для дітей – “За відмінне навчання” та “Ерудит року” (за особливі досягнення в навчанні), “Творча дитина” (за творчі досягнення в різних видах мистецтва, за спортивні досягнення, активну участь в художній самодіяльності), а також для молоді – в номінації “Молода людина року” (за вагомий внесок в розвиток сіл Чонгарської сільської ради).

Що ж стосується безпосередньо навчання, то в номінації “За відмінне навчання” кожному відміннику вручається премія по 300 гривень, а в номінації “Ерудит року” – по 1 тис. гривень.

Загальний обсяг фінансування програми “Заохочення обдарованих дітей та молоді сіл Чонгарської сільської ради” становить 120 тис. гривень, по 40 тис. гривень на рік. Гроші на це виділяються із сільського бюджету.

Наразі вже виплачено на виконання даної програми 17 тис. 200 гривень. А коли ж раптом передбачених коштів не вистачить (приміром, через значне збільшення кількості відмінників у школах сільради), то сума фінансування програми може бути збільшена, повідомила Бессонова.

І ще одна досить важлива деталь: грошові премії, зароблені учнями шкіл, отримують на руки самі учні, а не їхні батьки. “Ви б бачили, якою радістю світилися очі дітей, коли вони отримували на останньому дзвонику ці гроші”, – підкреслила секретар Чонгарської сільської ради та виконкому.