Пройти процедуру гемодіалізу можна буде у Голій Пристані

10 Червня 2018 11:21

8 червня у м. Гола Пристань на території КП «Голопристанський центр первинної медико-санітарної допомоги» відбулося відкриття сателітного районного відділення амбулаторного гемодіалізу центру нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу Херсонської обласної клінічної лікарні.

Центр обслуговуватиме хворих Голопристанського, Олешківського, Каланчацького та Скадовського районів. Максимальна потужність відділення у режимі 2-х змінної роботи 6 днів на тиждень складає 20 пацієнтів з хронічною хворобою нирок V стадії, але  цю кількість планується збільшити до 40-ка.

Директор компанії-інвестора ДП «Діасервіс Плюс» Олег Тур розповів, що на даний час відділенні встановлено обладнання для проведення процедури гемодіалізу, а саме: систему очистки води AquaBplus та  5 апаратів для гемодіалізу 5008S, виробництва   «Fresenius Medical Care AG & CoKGaA» (Німеччина).

Міський голова Голої Пристані Олександр Бабіч наголосив, що є потреба в освічених спеціалістах та дипломованих лікарях-нефрологах для центру гемодіалізу. Наразі там працює 8 осіб. Міська влада забезпечить новоприбулих працівників житлом, реконструювавши недобудову на території міста.

За словами голови районної ради Віталія Соловйова, хворі (в Голопристанському районі їх нараховується близько 15-ти) отримуватимуть якісні медичні послуги безкоштовно, за рахунок державного бюджету.

Планується, що відділення амбулаторного гемодіалізу центру нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу Херсонської обласної клінічної лікарні у Голій Пристані розпочне прийом пацієнтів за місяць, після завершення всіх організаційно-технічних робіт.