У Херсоні для жителів області та тимчасово окупованого Криму відкрили новий центр держпідприємства «Документ»

4 Червня 2018 10:40

30 травня Херсонський центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» державного підприємства «Документ» почав роботу в новому приміщенні за адресою м. Херсон, проспект Ушакова, 53. Про це повідомляють у Представництві президента України в АР Крим.

Відкриття нового відділу для оформлення паспортів у Херсоні чекали давно, адже є великий попит на послуги міграційної служби не тільки від мешканців Херсонської області, але й від мешканців окупованого Росією Криму. У попередньому приміщенні ДП «Документ» у Херсоні працювали лише дві робочі станції на зняття біометричних даних та одна на видачу готових документів. Пропускна спроможність була доволі невеликою. Це створювало довгі черги та соціальну напругу. Крім того, біля приміщень ДМС винахідливі містяни влаштували бізнес: продаж місць у чергах.

Наразі для клієнтів працюватимуть 15 станцій на подачу документів і 4 — на видачу вже готових. Щодня планується обслуговувати до 400 осіб (в попередньому приміщенні — 100—120), працює електронна черга, додатково запланований запис до онлайн-черги. Також у центрі можна замовити супутні послуги: оформити медичне страхування, апостилювати документи та отримати інформаційну довідку про наявність або відсутність судимості. За послуги можна сплатити готівкою або за допомогою банківської картки у терміналах, встановлених у приміщенні «Паспортного сервісу». У центрі працює безкоштовний Wі-Fі, для дітей облаштований ігровий майданчик, де малеча може розважатися, поки батьки оформлюють документи.

«Відкриття нових спроможностей ДП «Документ» у Херсоні як для мешканців Херсонщини, так і для мешканців тимчасово окупованого Криму є найкращою відповіддю тим політиканам, які наполегливо хотіли зробити для кримчан гетто та видавати паспорти прямо на КПВВ, поруч із власним генделиком, з тим, щоб кримчани «далі не їхали». Такого не буде, — коментує представник президента в АР Крим Борис Бабін. — Кримчани є повноправними громадянами України, тому зробити для них повноцінний доступ до української культури, освіти, медицини та до якісних і прозорих адміністративних послуг є пріоритетним завданням держави, яке ми виконуємо з ДМС України».

Іван АНТИПЕНКО, «День»