Херсонський аеропорт має амбітний план щодо збільшення пасажиропотоку

1 Червня 2018 11:30

Міжнародний аеропорт “Херсон” планує перевезти протягом п’яти найближчих років до мільйона пасажирів.

Про це поінформував директор комунального підприємства обласної ради “Херсонські авіалінії” Віталій Кучерук у четвер на зустрічі з делегацією Китайської асоціації з розвитку підприємств за кордоном, що відбулася в Херсоні у межах другого Українсько-китайського форуму економічного співробітництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2017 році ми перевезли 105 тис. пасажирів. Для нас це серйозний показник, тому що аеропорт новий. Стратегія (розвитку аеропорту “Херсон” – ред.) показує, що у найближчі п’ять років ми можемо збільшити кількість пасажирів до 1 млн осіб”, – розповів Кучерук.

За його словами, загалом у 2017 році через Херсонський аеропорт було здійснено 836 міжнародних і внутрішніх постійних та чартерних рейсів.

Як зазначив керівник аеропорту, пасажиропоток планують розвивати в аеропорти регіонального рівня. “Це європейські країни та країни Близького Сходу, Туреччина”, – уточнив Кучерук.

27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради – “Херсонські авіалінії”, якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу “Аеропорт “Херсон”. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт “Херсон” офіційно відновив свою роботу, проте спочатку використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато також регулярні авіарейси.