Ліси на Херсонщині охоронятиме армія

31 Травня 2018 10:40

Військовослужбовці Збройних сил України заступають на охорону лісів Херсонщини.

Про це повідомив у Facebook голова Херсонської облдержадміністрації, голова Ради оборони області Андрій Гордєєв.

“Під час засідання Ради оборони області щодо лісової пожежі в Олешківському районі Херсонської області обговорили причини, збитки та подальші дії всіх відповідних органів по ліквідації стихійних явищ. За останні два дні в Олешківському лісомисливському господарстві виникли дві великі пожежі: 27 травня – охопила площу 27 га, 28 травня у Раденському лісництві утворилася ще одна пожежа, площа – 600 га. Як коментує перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Херсонській області Олександр Рудницький, причина пожеж – це людський фактор, а саме навмисний підпал; розповсюдженню вогню сприяв сильний поривчастий вітер. Ми маємо забезпечити максимально швидке реагування на підпали, тому військові спільно з лісниками заступають на охорону лісів Херсонщини”, –  повідомив Гордєєв.

За його словами, залучення військових до охорони лісів дасть можливість збільшити периметр охорони лісів і знизити кількість підпалів. Наразі проводиться інформаційна робота з мешканцями усіх населених пунктів, які знаходяться в межах загрози лісової пожежі, а також налагоджується система оповіщення.

На засіданні Ради оборони області також було вирішено звернутися до Прем’єр-міністра України щодо відновлення фінансування лісів Херсонщини, адже вони є не ресурсними, а виконують захисну функцію, зазначив голова ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі, 27 травня, на Херсонщині в Олешківському районі на території Раденського лісництва Олешківського лісомисливського господарства виникла лісова пожежа. Станом на 16.30 вона охоплювала площу 20 гектарів, з яких 1,5 гектара – верхового лісу. На ліквідацію пожежі було залучено 11 одиниць техніки та 50 рятувальників обласної ДСНС, 14 одиниць техніки та 35 працівників лісової охорони. На ранок 30 травня площа цієї пожежі становила 580 гектарів лісу, з них 265 гектарів – верхового лісу. Пожежу гасять рятувальники шести регіонів України – Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Донецької областей, працівники лісового господарства та військові.

16 березня 2018 року депутати Херсонської обласної ради на сесії прийняли “Звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, міністра аграрної політики та продовольства України і голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо відновлення бюджетного фінансування лісогосподарських підприємств Херсонської області”, в якому назвали нинішню ситуацію у лісовому господарстві області майже безнадійною і просили відновити для місцевих лісгоспів бюджетне фінансування.

Джерело: Укрінформ