Біля Херсона через гори сміття забруднюється Дніпро – активісти

17 Травня 2018 11:30

Жодне із розташованих на Дніпрі біля Херсона дачних товариств, членами яких є жителі обласного центру, не вивозить зі своєї території побутове сміття, і зокрема, порожні пластикові ємності, що призводить до забруднення цим сміттям річки.

Про це заявила у виступі на молодіжному форумі взаємодії та розвитку, який провела у Херсонській міськраді громадська організація “Let’s do it, Ukraine”, голова правління херсонської громадської організації “Центр розвитку особистості “Берегиня” Ірина Зоря, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми, як громадська організація “Берегиня”, з 2015 року працюємо, щоб змінити наші садівничі товариства, які знаходяться на нашому Дніпрі. Це питання пластика. Жодне садівниче товариство не вивозить це сміття, у жодного з них не укладено договору (на вивезення сміття – ред.)”, – розповіла Зоря.

За її словами, ГО “Берегиня” офіційно поінформувала про дану проблему міську владу Херсона. “Але міська влада каже, що це за межами міста знаходиться, тобто це не їхнє. Область (каже – ред.) – так, це їхнє, але у них в план дій це не включається… Це питання взагалі не вирішується, і владі воно не потрібне”, – заявила Зоря.

Як вона повідомила, з огляду на це ГО “Берегиня” з 2015 року почала реалізовувати свій власний пілотний проект по вивезенню побутового сміття із одного з дачних товариств на Дніпрі. “Там 454 дачі. За перший рік ми вивезли 50 кубометрів сміття, а за два роки – 100 кубометрів. Це тільки з одного садівничого товариства”, – наголосила голова правління ГО “ЦРО “Берегиня”.