Аеропорту “Херсон” виділили землю для розширення злітної смуги

8 Травня 2018 10:46

Міжнародному аеропорту “Херсон” виділили майже чотири гектари землі для розширення злітно-посадкової смуги. Відповідне розпорядження щодо цього підписав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Затвердити зміни до детального плану території земельної ділянки площею 3,8 га, розташованої за межами населених пунктів на території Комишанської селищної ради м. Херсона, під розширення частини аеропорту (злітна смуга), затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 30 травня 2016 року №375 в частині збільшення її площі та проектних меж”, – йдеться у розпорядженні.

Як повідомляв Укрінформ, у проекті реконструкції аеропорту “Херсон” заклали збільшення злітно-посадкової смуги у довжину до 3 кілометрів 10 метрів, і в ширину – до 45 метрів, що дасть змогу приймати тут, крім пасажирських, також і великі вантажні літаки. 28 грудня 2017 року у міжнародному аеропорту “Херсон” відбулася церемонія відкриття реконструйованих перону для літаків, аванперону (для пасажирів, легкої автомобільної техніки та розвантаження багажу) і двох руліжних доріжок. Відтепер на пероні для літаків в Херсонському аеропорту можуть одночасно розміщатися на стоянці 6 великих літаків Airbus A321 або Boeing 737-800 і ще 2 невеликих літаки.

27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради – “Херсонські авіалінії”, якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу “Аеропорт “Херсон”. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт “Херсон” офіційно відновив свою роботу, проте до 27 липня 2013 року він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато також регулярні авіарейси.