Херсонські поліцейські провели курси самооборони для жінок

7 Травня 2018 14:50

ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Управління патрульної поліції Херсонської області в партнерстві з ГО «Успішна жінка» та за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX у межах реалізації проекту «ПОЛіС» («Поліція і спільнота») провели двомісячні курси самооборони «Сильна жінка».

Протягом 2 місяців занять із учасницями проекту працювали психологи та інструктори з тактичної підготовки. Всього на курси записалося 20 жінок, але сертифікат про проходження отримали лише 7. За словами прес-офіцера Управління патрульної поліції Херсонської області Андрія Кованого, головна мета цієї ініціативи — підготувати жінок психологічно і фізично протистояти можливим нападам. Це стосується як насильства в сім’ї, так і випадків вуличних нападів.

«Разом із ГО «Успішна жінка» ми виграли грант на закупівлю спортивного обладнання й організували цей курс. Спочатку його позиціонували як заняття для жінок, що постраждали від сімейного насильства, але ми запрошували усіх жінок, — пояснює Андрій Кований. — Заняття проводили наші інструктори, які є патрульними поліцейськими і готують наших молодих співробітників. Також ми залучили двох психологів для проведення теоретичних занять. Нам треба було переконати учасниць курсів, що вони не є жертвами, що вони можуть за себе постояти. Також проводили юридичні консультації щодо насилля, конфліктів, як їх уникнути, куди звертатися, яке покарання передбачено. Курси безоплатні. Ініціативу продовжуватимемо. Цікавість до цього є, і тема дуже актуальна».

За статистикою херсонської поліції, минулого року патрульні зафіксували понад 3 тисячі випадків насильства в сім’ї. В більшості конфліктів постраждалими були жінки.

Іван АНТИПЕНКО, «День»