Херсонський театр ім. М. Куліша готує масштабне святкування ювілейної «Мельпомени Таврії»

30 Березня 2018 10:11

ФОТО ІВАНА АНТИПЕНКА

Цьогоріч Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» відзначає двадцяту річницю. Із цієї нагоди організатори з херсонського театру ім. М. Куліша готують грандіозне свято, яке охопить 20 локацій і відбуватиметься не тільки в Херсоні, а й у сусідньому Миколаєві. Про це під час прес-конференції розповів директор театру ім. М. Куліша Олександр КНИГА.

За його словами, «Мельпомена Таврії» розпочнеться 17 травня традиційною карнавальною ходою. Вистави стартують цього ж дня на різних фестивальних майданчиках. Це сцени самого театру Куліша, лялькового театру, Green Zone, набережна, обласний палац молоді і студентів, лісова локація тощо.

Книга обіцяє, що наразі свою участь у фестивалі підтвердили театри з 12 країн. Це Україна, Німеччина, Туреччина, Молдова, Угорщина, Польща, Грузія, Ізраїль, Португалія, Білорусь, Вірменія та Литва. На старті фестивалю глядачам обіцяють прем’єру спільного проекту театрів із Штутгарта й Херсона під назвою «Херсон 1918—2018». Це історія, що ґрунтується на реальних подіях із життя херсонської родини. Зі слів Книги, акторський склад вистави включатиме артистів із обох країн. З українського боку над спектаклем працюють драматург Максим Курочкін та режисер Андрій Май.

Ще один сюрприз, про який розповів Книга, — вистава «Лавина» в постановці луганського театру за п’єсою відомого турецького драматурга і режисера Тунджера Джюдженоглу. Автор п’єси особисто збирається відвідати цю прем’єру.

Господар «Мельпомени Таврії» — театр ім. М. Куліша — готує до фестивалю «Кайдашеву сім’ю» на новий лад. Режисер Сергій Павлюк не розкриває подробиць своєї роботи, але, як завжди, обіцяє оригінальне переосмислення класики.

Іван АНТИПЕНКО, «День»