Не всі райони Херсонщини долучилися до програми «Доступні ліки»

7 Березня 2018 13:44

У 13 областях низка районів та об’єднаних тергромад не долучилися до програми “Доступні ліки”.

Про це сказала голова Держказначейства Тетяна Слюз на селекторній нараді щодо стану виконання урядової програми «Доступні ліки» та вакцинації населення, повідомляє Укрінформ.

«На жаль, не всі райони і ОТГ долучилися до програми. У нас не зареєстровано жодного договору, тобто юридичного зобов’язання в органах казначейства, по одному місту – м. Славутич Київської області, 13 районах та 25 ОТГ», – сказала Слюз.

За її словами, це 4 райони Дніпропетровської області, 2 райони Донецької області, 3 райони і 2 ОТГ у Житомирській області, 3 ОТГ у Закарпатській області, 1 район і 2 ОТГ в Запорізькій області, 1 ОТГ в Одеській області, 10 ОТГ у Рівненській області, 1 район і 1 ОТГ в Сумській області, 1 район у Херсонській, 1 район та 6 ОТГ в Черкаській області.

Водночас, коментуючи тимчасові проблеми з відшкодуванням коштів за програмою «Доступні ліки», що виникли на початку року, Слюз назвала однією з причин такої ситуації те, що договори з аптечними закладами про участь в програмі укладалися надто пізно. Вона  нагадала, що на сайті Держказначейства оприлюднена вся інформація щодо всіх областей стосовно руху коштів, зокрема й з урахуванням дати укладання такого договору.