Херсонщина феєрично відкриє туристичний сезон на Кам’янській Січі

6 Березня 2018 08:10

Херсонщина відкриє туристичний сезон 30 квітня-1 травня масштабним дійством у селі Республіканець на Кам’янській Січі.

Як повідомляє прес-служба Херсонської ОДА, департамент культури, туризму та курортів вже розробляє програму проведення відкриття сезону.

Зокрема, заплановано змагання з кросфіту, шоу авіації, спортивні змагання “Козацький гарт”, виступ кінного театру з Хортиці, презентація туристичних маршрутів Херсонщини, фестиваль “Кварта”, концертні програми, фестиваль вуличної їжі, козацькі розваги та ще багато ідей, які хочуть реалізувати  організатори.

У перший день гості зможуть відвідати урочисте відкриття біля пам’ятника козакам та хреста Костя Гордієнка з підняттям прапору й офіційними промовами. Після цього на всіх чекатимуть показові виступи військових ЗСУ, десантників та шоу авіації.

Крім того, у перший день відбудеться Всеукраїнський чемпіонат сухопутних військ України з функціонального багатоборства (crossfit) за участю більше ніж 20 команд і понад 300 осіб та обласні фізкультурно-патріотичні змагання “Козацький гарт”.

А ввечері буде проведено концерт за участю відомого гурту, назву якого поки що зберігають в таємниці.

Паралельно учасники святкування зможуть відвідати містечко з “вуличною їжею” та розміститися в наметовому містечку, щоб взяти участь одразу в двох днях відкриття туристичного сезону.

Наступного дня усім, хто залишився у наметовому містечку, запропонують зайнятися рибальством та почастуватися народними стравами.

Упродовж дня відбуватимуться козацькі забави та виступ кінного театру, який вже встиг минулого року здивувати гостей Кам’янської Січі. Також у гостей буде можливість відвідати пивний фестиваль “Кварта”.

Крім того, свій туристичний потенціал презентують різні райониХерсонщини, які представлять унікальні маршрути для жителів та гостей області.

Цьогоріч організатори очікують на захід близько 10 тисяч гостей не тільки з області, а й з усієї України.

Джерело: Укрінформ