З Херсона до адмінкордону з Кримом пустили два додаткових поїзди

5 Березня 2018 11:30

Борис Бабін

З Херсона з 1 березня курсують два приміських потяги до станції Вадим, розташованої в 10 кілометрах від адміністративного кордону з Кримом. Про це Крим.Реалії повідомив представник президента України в АРК Борис Бабін.

«Цей приміський поїзд, який сьогодні зробили, це перехідний спосіб, розрахований, зокрема, і на кримчан. Тому що він швидкісний, більш комфортний і узгоджений з графіком київського і харківського поїздів», – повідомив Бабін.

Поїзд «Херсон – Вадим» вирушає щодня о 9.13 і 14.14. У зворотному напрямку: в 11.44 і 16.45. Відповідно до графіка руху, час у дорозі складає 2 години 5 хвилин.

У довідковому бюро залізничного вокзалу Херсона повідомили, що вартість проїзду становить близько 25 гривень.

За словами Бабіна, з середини березня будуть організовані офіційні автобуси і таксі зі станції Вадим до КПВВ «Чаплинка».

У зв’язку з анексією Криму Росією з 27 грудня 2014 року «Укрзалізниця» з метою забезпечення безпеки припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні потяги, що курсують на півострів. Потяги кримського напрямку доїжджали тільки до Новоолексіївки та Херсона.