У Херсоні просять донорів допомогти тяжкохворим дітям

5 Березня 2018 12:47

ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Херсонський обласний центр служби крові проводить благодійну кампанію для донорів «Твоя кров рятує життя!» на підтримку пацієнтів Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні.

«У зв’язку зі складною ситуацією в країні, пов’язаною із загостренням гострих респіраторних вірусних інфекцій, різних штамів грипу, епідемії кору активність донорів крові різко знизилася. Але потреба в донорах не знизилася, а навпаки — зросла. Дуже багато випадків, коли від донорської крові повністю залежить порятунок людського життя», — повідомляють в обласному центрі крові.

Лікарі закликають небайдужих городян, яким вдалося оминути ОРВ, ОРЗ, грипу та інших інфекційних захворювань, підтримати акцію в ці складні зимові часи та здати кров. Зокрема, підтримки потребують діти, яким необхідне постійне переливання крові для боротьби з онкологічними хворобами. Крім того, є новонароджені діти з патологіями, через які без переливання крові або її компонентів їм не вижити.

У Центрі крові нагадують, що донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і не має протипоказань. За день до здачі крові забороняється вживати алкоголь, жирну, молочну їжу. В день здачі — обов’язковий легкий сніданок. Охочим стати донором крові просять звертатися за адресою вул. Миколаївське шосе, 7.

Іван АНТИПЕНКО, «День»