Топ-10 продуктів, які захистять вас від простуди

1 Березня 2018 09:19

Зміни температури повітря на вулиці призводить до зниження імунітету і загострення захворювань, таких як застуда. Кваліфікований дієтолог з Нью-Йорка Ліза Яру склала список з 10 продуктів харчування, здатних підтримати ваш організм зсередини.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Червоний перець
Як відомо, вітамін C необхідний для активізації імунної системи. І в червоному перці його міститься в два рази більше, ніж у цитрусових. “Споживання п’яти різних фруктів і овочів в день здатне забезпечити організм 200 мг вітаміну C, і тим самим підвищити імунітет”, – каже Яру.

Кріп
Регулярне вживання кропу підвищує опірність організму до інфекційних захворювань. Ця рослина збільшує кількість білих кров’яних тілець, які руйнують бактерії і віруси в організмі, що знижує ваші шанси застудитися.

Йогурт
Багато йогуртів містять пробіотики, які допомагають організму протистояти зараженню і швидко відновитися після хвороби. “Прибуток, що знаходяться в йогурті – це корисні бактерії, які покращують травлення. Близько 60% стану імунітету залежать від здоров’я кишечника – він є своєрідною обороною вашого організму”.

Зелений чай
Він допомагає не тільки в процесі зниження ваги, зелений чай також містить антиоксиданти, необхідні для підтримки оптимального здоров’я. Згідно з даними, опублікованими Національним центром біотехнологічної інформації, зелений чай надає захисні функції в боротьбі з оксидантами і радикалами, які можуть завдати шкоди організму, коли не знаходяться під контролем.

Солодка картопля (батат)
Відмінною альтернативою традиційному картопляному пюре на святковому столі може стати солодка картопля. Вона багата на антиоксиданти і покращує функції клітин.

Часник
Відомий своїм ароматом, часник є компонентом, який традиційно вважається мало не головним помічників в боротьбі з застудою. Він містить кальцій, калій, які позбавляють від небажаних бактерій.

Куркума
Куркума – це не тільки приправа, яка покращує смак страв, її також використовують для боротьби з інфекціями і запаленням, запобігаючи пошкодження, викликані вільними радикалами.

Лосось
Ця риба багата білком, насиченим такими необхідним поживними речовинами, як омега-3 жирні кислоти, які необхідні для активації T-клітин. Чим вище в організмі рівень цих клітин, тим більше у вас шансів не захворіти.

Устриці
Устриці містять вітаміни C, E і безліч антиоксидантів, які підтримують здоров’я клітин організму.

Брюссельська капуста
Мало того, що брюссельська капуста є джерелом маси поживних речовин на таку невелику кількість калорій. Щоб заповнити половину денної норми вітаміну C, за обсягом вам буде потрібно не більше половини чашки цього овоча.