У районах Херсонщини, що межують з окупованим Кримом, відкриють сучасні ЦНАПи

19 Лютого 2018 11:32

У районах Херсонської області, які межують з тимчасово окупованим Кримом, відкриють сучасні Центри надання адміністративних послуг.

Як написав у Facebook голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, про  це йшлося на зустрічі з представниками робочої групи проекту міжнародної технічної допомоги USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), які протягом кількох днів перебувають у регіоні та знайомляться з діяльністю існуючих ЦНАПів.

“Створення ЦНАПів на КПВВ – стратегічний інструмент деокупації. Зазначу, що на теперішній час у Херсонській області працюють 22 таких центри, з них 18 – у районах та 4 – у містах. Але цієї кількості недостатньо. Наша мета – спростити доступ до адміністративних послуг особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Тому сучасні ЦНАПи мають з’явитися у районах Херсонської області, які межують з тимчасово окупованим Кримом – це Каланчацький, Генічеський та Чаплинський”, – наголосив Гордєєв.

Він нагадав, що ЦНАПи — це й оформлення біометричних документів і закордонних паспортів, вирішення земельних, житлових та майнових питань; можливість подати й отримати будь-які документи щодо підприємницької діяльності і нерухомості в одному місці.

Джерело: Укрінформ